Martin Komárek: STAN, nebo jurta?

29.07.2017 18:38

„Mám malý stan a na nohy mi táhne“ si určitě u skautského táboráku nejednou pobrukoval vůdce STANu Gazdík.

Martin Komárek: STAN, nebo jurta?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Teď se mu to doslova splnilo. Možná mu táhne ještě dál, než na nohy.

Kalousek starosty a nezávislé vysál, jak je jeho dobrým zvykem. A lidovci je věrolomně odkopli, když běželo o jejich zadnici.

Gazdík udělal všechno špatně. Pozdě se odtrhl od Kalouska, neudělal okolo toho virvál. Nepochopil, že být vůdcem vlastní strany je něco jiného, než se krýt za zády Kalouska a zato krýt jeho zločiny.

Je to škoda. Starostové a nezávislí poslali do sněmovny většinou slušné a pracovité lidi. Určitě jich mají v zásobě mnoho dalších. Jsou praktičtí, neideologičtí a mohli by se stát součástí změny hnusného politického paradigmatu, který se vytvořil po roce 1989.

V tragických chybách však pokračují. Za volebního lídra vybrali Jana Farského. Ten působí dojmem poctivce, byť politikařit se naučil přenáramně. Jeden prostořeký komentátor Komárkových novin napsal, že Jan Gazdík má sex appeal nepřipojeného bidetu. Proti Farskému je však hotový Johny Depp.

Starostové nemají lídra, nemají partnera, nemají program. STAN se podobá spíš jurtě primitivního kočovného pastevce. Mají šanci na záchranu? Mají.

Musí vybrat za svou tvář Martina Půtu. Ten je sice vyšetřován policií pro podezření z korupce, ale po letech průtahů to už většina lidí policii neuvěří. Neuvěřili jí to voliči v Libereckém kraji, kde Půta drtivě vyhrál volby a stal se takřka všemocným hejtmanem.

Chápu, že o sebevražednou misi nemusí mít zájem, když má svůj pašalík. Gazdík by však měl před ním padnout na kolena a prosit a prosit.

Jinak i tu otrhanou jurtu severák odnese.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…