Martin Komárek: Zabil Zeman slovenského novináře?

01.03.2018 17:00

Napsal jsem, že jen idiot si může myslet, že Zemanův nevtipný vtip o likvidaci novinářů má souvislost s hanebnou vraždou slovenského novináře a jeho milé.

Martin Komárek: Zabil Zeman slovenského novináře?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Nebyl jsem vědecky přesný. Existuje nenulová, byť nepatrná pravděpodobnost, že nějaký psychopat milující prezidenta Zemana vzal ho za slovo a dospěl k názoru, že pan Kuciak je vhodná oběť, profesionálně se připravil a chladnokrevně mrzký čin vykonal.

Pokud tuto možnost pravděpodobnou asi tak, jako že zítra začne soptit Říp, vynecháme, jsou výroky lidí, kteří „viní“ Zemana z inspirace hrůzného činu debilní a lidsky nechutné.

Jakkoliv mám zcela jistě pravdu, jsem napadán skoro coby spoluvrah. Jak je to možné?

Zemanova nenávist k novinářům pramení z roku 1996, kdy bylo jeho srdce (ano i Zeman je má) zasaženo článkem o sebevražedném pokusu jeho syna. Údajně jej zavinil. Od té doby tu nenávist živí a potrefení novináři, místo, aby projevili trochu nadhledu, mu to vracejí. Jestliže je Zeman zákeřný, oni jsou často nízcí a podlí, což se ukázalo v nedávné kampani.

Co si ještě nedovolí ve sdělovacích prostředcích, to vystříknou na sociální sítě. Zeman je zesměšňován, urážen kvůli zdraví a věku, jeho slova jsou překrucována, je vydáván za zloducha a ďábla.

Jasně, že ho to ke smíru nenaladí.

Současná davová hysterie, která ho má spojit se zlým činem, je hloupá a nevkusná.

To by totiž platilo i v případě, který jsem popsal výše. Pokud totiž někdo z těch hejhulů a hejhulyň kteří osočují Zemana, útočníka osobně nezná, nemůže si dovolit obviňovat prezidenta z toho, že mohl inspirovat odporný zločin.

Jenže nenávist některých novinářů vůči hlavě státu je tak velká, že zastiňuje zbytky kritického rozumu.

Je mi to líto.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.