Martin Vilím: Je mi skutečně smutno z toho, že mocní a odpovědní pouze mluví, ale nic nečiní

23.11.2015 19:20

Zamyšlení II.

Martin Vilím: Je mi skutečně smutno z toho, že mocní a odpovědní pouze mluví, ale nic nečiní
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Události v Paříži. Otřesná a alarmující záležitost posledních dní. A podle nejrůznějších prohlášení islamistů z různých končin, zřejmě nikoli poslední. Speciální jednotky několika evropských států podnikají množství akcí a tajné služby a policie vyvíjejí horečnou aktivitu.

Nutno podotknout, že je to úkol velmi nesnadný. Již na první pohled se lišíme, takže běžná infiltrace není možná a tyto uzavřené komunity, či dokonce samotné radikální skupiny, jsou velmi uzavřené a jakoukoli zradu velmi brutálně trestají, a to nejen na samotném zrádci, ale rovněž na jeho rodině, či blízkých. Další z aspektů je, že k přenosu zpráv tyto radikální skupiny většinou nepoužívají klasické technické kanály, které monitorují tajné služby, takže není příliš pramenů a informací k analýze. Jedná se o obtížnou, dlouhodobou a mravenčí práci, kde se výsledky rozhodně  nedostavují nijak lehce.

Navzdory této pochopitelné, zmaximalizované aktivitě bezpečnostních složek, která má mimo jiné za úkol také ukázat obyvatelstvu maximální snahu při řešení problému, ale možná má skrytě za úkol také demonstrovat sílu těchto složek a krotit tak případné vášně vlastních občanů, je snaha elit a politických sil o nějaká efektivní radikální opatření velmi bezzubá a hlavně časově jaksi mimo.

Ve společnosti totiž sílí jisté nálady mezi běžnými občany, které se derou na povrch stále silněji a zapojují se do něj lidé, kteří nikdy nijak radikální nebyli. Nejen proto, ale také proto, každou demonstraci monitorují a natáčejí určité složky – co kdyby . . . . . . . .

Kdyby se stejnou vehemencí elity a vlády v Evropě, i u nás, zasahovali proti nelegálním migrantům, rozumněl bych tomu. Ale je zde evidentní systém dvojího metru“. Nasnadě je logická otázka - proč?

Mám „kopřivku“ z toho, jak se do srdce Evropy valí hordy nelegálních migrantů, údajně chudáků, utíkajících před válkou, kteří za sebou nechávají jen nepořádek, plýtvají jídlem, oblečením, stany a další pomocí. Stačí se podívat na reálné reportáže na internet, mnohdy opatřené i českými titulky z Německa, Rakouska, Slovinska a dalších zemí, kudy nelegální migranti procházejí, jak se chovají a co se děje, když není po jejich. Je zde rovněž možné vidět, jak se natáčejí „srdceryvné“ reportáže, které mají ovlivnit veřejné mínění na stranu migrantů. Skutečnosti jsou záměrně překrucovány a předkládány veřejnosti „v balení“, jak je třeba.

Co mě velmi zraňuje, to je neschopnost současných evropských elit, jakkoli proti těmto hordám nelegálních okupantů zasáhnout. Pojedu – li tedy příště na dovolenou, tak nepotřebuji pas, víza a eventuálně lékařskou prohlídku a mohu vyrazit? Oni se tam o mě postarají, dají mi kapesné, ubytují mě, nakrmí a pohrozí každému, kdo se na mě špatně podívá a bude o mě špatně mluvit? A ještě po mě uklidí?

Pracoval jsem v zahraničí, v jedné muslimské, ale relativně civilizované zemi a můj zaměstnavatel mi opomněl prodloužit jakási potřebná potvrzení. Co myslíte, že se stalo, když jsem přišel, byť s jinak platnými doklady, na první pasovou kontrolu? Pokud si myslíte, že mě uvítali, dali mi ubytování s možností rekreačního vyžití ve volných chvílích, kapesné atd., nebo, že to nebyla slast, ale správný „fičák“, tak za b) - to je ta správná varianta.

Proč se tedy nechováme alespoň stejně? Zastavit je na určité hranici, přebrat a vyfiltrovat, a určit si, kdo vůbec bude moci jít dál nebo ne. Ale to se mělo udělat ihned. Na co máme armády a bezpečnostní složky? Jsou to ozbrojené a jediné složky, schopné legitimně zastavit tyto nelegální okupanty.

A řeči některých hlupáků a krátkozrakých populistů, že přeci nic neudělali? Jak to, že ne? Jsou tu nelegálně !!!! To nestačí?!!

Například v Emirátech, konkrétně v Dubaji, když uděláte jakýkoliv problém nebo se nechováte tak, jak by jste měli, tak Vás do 3 dnů vyhostí, a už se tam nikdy nepodíváte – všichni to vědí a chovají se podle toho. A konkrétně u nás, naproti tomu, až 540 dní. Úsměvné, že? Bohužel s trpkou příchutí slz. Zřejmě by nás zachránil a tento „bordel“ odstranil také nějaký osvícený diktátor. Bohužel proklamovaná demokracie a humanismus tento problém nevyřeší, naopak. S jídlem roste chuť.

Vše se spustilo také tím, že se dostatečně aktivně nezasahovalo již proti prvnímu přílivu „uprchlíků“ a nezačala řádná filtrace, i za cenu tvrdých, až nejtvrdších opatření. Když ostatní váhavší viděli, jak jednoduše je možné se do srdce Evropy dostat, dali se na pochod také – vždyť je to tak jednoduché.

Je to také výnosný obchod a Amerika navíc různě financuje oslabování Evropy, protože nepotřebuje ekonomicky silnou a kompaktní Evropu, naopak. A tak nejrůznější neziskové organizace, s americkým kapitálem, působící kde je třeba, rovněž podporují a financují tento pohyb migrantů, na kterém se kapsuje kde kdo, od převaděčů, po nejrůznější humanitární nápomocné organizace, které fasují i tahají z lidí peníze na pomoc, kterou migranti cestou vyhazují, protože kdo se s tím má po cestě tahat, když na další štaci vyfasují vše nové.

Takhle se chovají lidé, kteří přišli o všechno a bojují o holý život? Ve Švédsku odmítli vystoupit z autobusu, protože místo, kam je odvezli, bylo, podle nich, příliš pusté a bylo tam na jejich vkus chladno. V migračních táborech na protest zapalují stany, drží hladovky (jen přes den a večer se nacpou) a demolují zařízení a vybavení ubytoven (známe od nás), napadají ostrahu a sebepoškozují se. Na oplátku se po nich vše zase opraví, zařízení se přiveze nové a dává se jim „náplast“ na jejich frustrovanou duši. Fantastický příklad pro všechny ostatní. Namísto toho, aby je nechali v zařízení, které si sami rozmlátili, systémem nemáš u oběda na čem sedět, protože jsi rozbil židli a stůl, tak se najez na zemi nebo kde chceš, a buď rád, že něco dostaneš – jo, ono je na výběr pouze ze dvou jídel, tak to je nedostačující, přivezte nám něco z venku nebo nebudeme jíst nebo je ti zima, no jo ale to je proto, že jsi si rozbil okno), tak se jim vše opraví a po návštěvách nejrůznějších politiků a funkcionářů, se snažíme situaci zlepšit a vyjít jim vstříc. Já nebo Vy, když si doma rozmlátíme vybavení, tak nám ho nikdo nekoupí - a ubytovací zařízení je nyní jejich domov, a pokud to nechápou, tak by se měli vrátit do svého skutečného domova, možná tam budou mít k věcem jiný vztah a pokud ne, je to jen jejich věc, ale nemusíme se o ně starat.

Je mi skutečně smutno z toho, že mocní a odpovědní pouze mluví, ale nic nečiní nebo dokonce postupují proti vlastním lidem. Skutečné činy a opatření se neměří počtem meetingů a prohlášení. Staré české přísloví praví, že kdo rychle dává, dvakrát dává. Zde toto platí naprosto stejně, možná x-násobně. Rychle přijatá, razantní, efektivní a skutečně do praxe uvedaná a podporovaná opatření mohou mít úspěch.

Evropa nemá kapacity, aby se postarala o všechny lidi na světě, kteří se chtějí mít lépe a na ten svůj proklamovaný humanismus a demokracii prostě dojede, protože je zde tolik politických sil a frakcí, že se prostě nedokáží domluvit, navíc rychle domluvit a není zde nikdo, kdo by „praštil pěstí do stolu“ a řekl, takhle to je potřeba udělat, a tak to také bude! Ano, už slyším hlasy, že to už tady bylo, a jak to dopadlo.

Ale to nikoliv lidé, ale politici zapomněli, že někdy je potřeba odložit ty jejich politické i skutečné kšefty, schovávající se za programy stran a „ušlechtilé cíle“, kdy za všechno špatné mohou ti druzí nebo ti před nimi. Je potřeba, a to rychle, se semknout a skutečně řešit. Pokud toho nejsou schopni, bohužel musí nastat změna. Všechny země v Evropě hlásí, že jsou na hranici svých možností. Ale to vůbec není konec. Nyní to vše trochu přibrzdí zima, ale jen co se oteplí, vše propukne na novo. A ještě víc. Pokud něco, jako Evropa, neuděláme.

A i kdybychom je všechny měli posílat letecky domů 1. třídou, vyjde to do budoucna daleko levněji, než se o ně v Evropě starat a napravovat to, co teprve nevyhnutelně přijde. Už teď jsme si totiž vpustili do svého domu „dobrovolně“ zlého džina a je pouze otázka, kdy vyleze z láhve v plné síle, protože Paříž – to je jen malá ukázka do budoucna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…