Milan Rokytka: Protektorát nemá politiku, pochopily i Evropské hodnoty

14.05.2014 17:48

Reportáž z předvolební debaty, která se tak trochu vymkla z rukou panelistů.

Milan Rokytka: Protektorát nemá politiku, pochopily i Evropské hodnoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Jedna z posledních předvolebních estrád, prozatím z Konrad Adenauer Stiftung dotovaného sdružení,  se uskutečnila v pražské Jilské ulici ve zrušeném klášteře, kde andělé a světci v refektáři jen němě shlíželi na úpadek Evropy.

Změní něco eurovolby? Mezinárodní konference se vyvíjela rozpačitě, EU je prý v krizi a finalita EU je abstraktní, obtížně komunikovatelná v akademickém prostředí i směrem k občanům, zaznělo od zahraničních akademiků.

Problémy EU jsou prý natolik komplexní, že mohou být lidským rozumem neuchopitelné, potřebujeme nové kategorie a přístupy, uvedl prof. Henrik Scheller. Situace je dle něj nepřehledná, prof. Glaessner však odmítá, že by německé chyby, konkrétně kancléřky Angely Merkel, mohly vést k 3. sv. válce. Po TOP dotazu zrudl a rozčílil se. Pořadatelé ho museli uklidňovat. Na reparace řeč ani nedošla, to by už asi zkolaboval.

"Všichni, co patří do Evropy, by měli z EU vystoupit, protože je to nedemokratická diktatura s nádechem fašismu, dusí národy, které k ní přistoupili a většina jejich zákonů je namířena proti obyvatelstvu EU, protože se rozhoduje proti vůli obyvatel ... Evropa bez EU by znamenala lepší spolupráci států mezi sebou, nediktoval by jim už Brusel, co smí a nesmí...A Rusko je tak chytré, že nikdy do EU nevstoupí...Nebo byste Vy odevzdal dobrovolně klíče od bytu a přístup k Vašemu účtu jinému člověku, kterému navíc nedůvěřujete ??? Přesně to je EU !", reagovali spontánně občané na sociálních sítích.


Členka správní rady Evropských hodnot Matušková a panelisté pak byli vyděšeni přítomnými zástupci 4.odboje a věcnou, neideologickou kritikou skryté korupce politiků pravičáckou nadací Konrada Adenauera a dokonce její otevřenou podporou neonacistů a pogromů na Ukrajině. Matušková vyplašeně tvrdila, že je neutrální akademička, ovšem je známo, že vedla neúspěšnou prezidentskou kampaň neofašisty Karla Schwarzenberga a nyní pracuje pro ultrapravicové hnutí ANO miliardáře Babiše. To se jasně projevuje i ve výstupech sdružení, vůči kterým se už řada lidí ostře vymezila.

V sále úplně zašumělo, když tvrdila, že politikům je nutno výrazně přidat na platech, aby nebyli zkorumpovatelní. "Je to naivní a nebo koupená blbka, kdo má hodně, chce ještě více, je to o mravnosti, ne o penězích," řekla jedna z diskutérek. Americký ekonom George Mansfeld nám už před časem řekl, že podobným řečem nevěří u něj doma už ani děti. Zde s nimi akademici krmí dospělé jedince, možná zatím úspěšně, ale prý všeho do času.

Diskuse eurokandidátů pak byla zcela znehodnocena trvalými antikomunistickými výkřiky indisponovaného jedince ze sálu, které pořadatelé jen neochotně a pozdě mírnili, takže Kateřina Konečná (KSČM) marně apelovala na evropské hodnoty humanity. Zástupci ANO, ČSSD a ODS si náhle notovali na vlně nenávisti a zdálo se, že by podpořili i zákaz KS, jak spřátelení pučisté na Ukrajině navrhují.

Americký protektorát a jeho NSA pečlivě vybrané loutky prostě humanitu ignorují, shodli se v kuloárech po akci TOP oslovení, vesměs vysoce kvalifikovaní, účastníci debaty.

Evropské hodnoty tak zřejmě čeká osud agentury GITA. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.