Miroslav Macek: Blbce, kteří se napijí z podezřelé lahve, není třeba litovat

19.09.2012 12:28

Středeční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Blbce, kteří se napijí z podezřelé lahve, není třeba litovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Používat dvacet smrtelně otrávených metylakoholem (výběrem zdroje svého pití si šanci na otrávení sami a dobrovolně mnohonásobně zvýšili) coby argument pro okamžitý zákaz prodeje a vystavování (!) tvrdého alkoholu, je nesmírně pokrytecké.
V Česku totiž rok od roku přibývá smrtelných otrav legálním etylalkoholem (od roku 1995 každý rok více než 100, jen v roce 2009 190 obětí), ohromná většina lidí to ovšem ani netuší.
Přitom stačilo ve veřejnoprávních mediích opakovaně ukazovat láhve a etikety pančovaného alkoholu, ba i plakáty do obchodů s jejich vyobrazením by šly rychle vylepit, a prodej nezávadného alkoholu ponechat jak je. Blbců, kteří by i poté vypili podezřelou láhev, nebylo by třeba pranic litovat…

Ministr financí Miroslav Kalousek prohlásil: „Tvrdý alkohol je tvrdá droga, která má ve společnosti patologické následky. Přístup k ní by neměl být úplně snadný.“
Dokázal tak na své osobě platnost slov doktora Římsy z Krvavého románu Josefa Váchala: Kdo příliš alkoholu pije, spálí si v mozku ganglie.

Když je hůř, rojí se více různých spikleneckých teorií. Moje celoživotní zkušenost ovšem říká, že to, co se jeví jako spiknutí, vesměs bývá výsledkem tradiční směsi neschopnosti a blbosti.

K čemu je ta Evropská unie a kecy o nezbytnosti federace, když v jedné členské zemi (Řecko) lze zadržet občany druhé členské země (ČR) kvůli tomu, že si fotografovali jakési vojenské objekty a obvinit je ze „špionáže“? A ministr ze zahraničí Schwarzenberg? „Bude-li nutné, tak se za ně přimluvím…“ Ach, jo!

Co může víc vystihovat náš totální Kocourkov, než běžící televizní reklamy na tvrdý alkohol, který si ovšem nemůžete koupit, protože někdo napančoval alkohol úplně jiný? Na první pohled to připomíná blázinec, ale tam alespoň ředitel bývá normální!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…