Miroslav Macek: V rizikové skupině nad 65 let byly 2/3 očkovaných jedinců

11.11.2021 15:02 | Komentář

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: V rizikové skupině nad 65 let byly 2/3 očkovaných jedinců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ke včerejší glose o dramatickém líčení úmrtí učitelky v Bílině věta z Deníku N ze dne 2. listopadu: Dva zaměstnanci školy jsou s těžkým průběhem v nemocnici. Očkovaná paní učitelka je na standardním lůžku…

Titulek ke článku Jaroslava Soukupa a Luďka Fialy na Novinkách.cz:

Z hrozivého počtu nově nakažených je 71 procent neočkovaných.

A jeden z podstatných odstavců v článku:

U lidí nad 65 let věku, kteří představují rizikovou skupinu, se nákaza v úterý potvrdila v 1344 případech, což je zhruba devět procent všech nových případů. Neočkovaní v této věkové skupině představují třetinu.

Takže titulek též mohl znít:

V rizikové skupině nad 65 let byly 2/3 očkovaných jedinců.

Loni zemřelo asi o 10 000 diabetiků víc než v předchozích letech. Novinářům to ve středu řekl Martin Prázný, vědecký sekretář České diabetologové společnosti. Odborníci podle něj neumí příčinu nárůstu úmrtí „rozklíčovat“, dávají ji ale do souvislosti s epidemií covidu-19.

Poukázal na studie, podle kterých pacient s cukrovkou, který nemá dobré hodnoty glykémie, má vyšší riziko horšího průběhu či úmrtí na covid. Nárůst může podle Prázného souviset také s tím, že polovina cukrovkářů je starších 70 let, mohou mít také další choroby nebo mají nadváhu či jsou obézní. Přišlo také závažné narušení běžného života, ať už je to omezování péče pravidelně poskytované nebo vlastní onemocnění covidem.

„Pokud chce Česká republika splnit cíle, které si sama nastavila, a připravit se na budoucí dekarbonizaci energetiky, je nutné, abychom opět začali stavět i velké pozemní instalace,“ připomněl předseda představenstva Solární asociace Jan Krčmář.

Jistě, kdykoliv jedu podél solárů postavených na orné půdě, chce se mi střílet, ovšem chápu, že dotace jsou dotace, takže se mi chce střílet s ještě větší kadencí.

Závěr blogu MUDr. Martina Vavruši a Markéty Šichtařové, který si určitě přečtěte celý!

Takže největší hřích neočkovaných je ten, že ohrožují pouze sami sebe. A to je prohřešek, protože lidé patří státu. Protože stát rozhodne, kdy a kde se budou rodit, co budou jíst, jak se budou modlit, za koho budou bojovat, koho budou milovat, jak a kde budou umírat. Kdyby o tom rozhodoval jedinec samostatně, to by byl nepořádek. Jedinec neznamená nic. Jen říše a impéria umí dělat velké věci! Třeba dluhy a války.

Zdroj ZDE.

Je snazší lidi oklamat, než je přesvědčit, že byli oklamáni. (Mark Twain)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…