Oldřich Rambousek: 17. listopad je tu. Nezneuctívejme jej vzpomínkami na rok 1989 a sametový švindl

16.11.2019 21:56

17. listopad je skutečně velmi významný den v historii českého národa, za kterým se skrývá mnoho mrtvých. Je sprostotou tento významný den dehonestovat jakoukoli vzpomínkou na Václava Havla a jeho kumpány, kteří na rozdíl od Jana Opletala udělali z lidí pitomce a poddajné ovce.

Oldřich Rambousek: 17. listopad je tu. Nezneuctívejme jej vzpomínkami na rok 1989 a sametový švindl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pamětní deska na 17. listopad 1989

Datum 17. listopadu bylo významným dnem i v minulosti, ale žádný Havel nebo sametová revoluce tam nehrála žádnou roli, a to zcela po právu. Toto datum mělo a má připomenout události z roku 1939, kdy se české studenstvo postavilo na odpor nacistům při demonstracích 28. 10. 1939 k výročí založení Československa. Při těchto událostech byl právě vážně zraněn student Jan Opletal a zastřelen pekař Sedláček. Jan Opletal zemřel v nemocnici na zánět podbřišnice. Pohřeb Jana Opletala se konal 15. listopadu a účastnily se jej tisíce studentů. Pohřeb přerostl následně v protinacistickou demonstraci, po které byly uzavřeny české vysoké školy, a bylo dne 17. listopadu popraveno devět studentů. Další studenti byli okupační správou pozatýkáni a okolo 1500 studentů skončilo v koncentračním táboře Sachsenhausen. Tyto události a vlastenectví českých lidí vedly k tomu, že 17. listopad byl vyhlášen Mezinárodním dnem studenstva. Pro tyto události je 17. listopad v současnosti dnem boje za svobodu a demokracii. Žádný Havel či sametová revoluce na tom nemá žádný podíl. Spíš opak je pravdou. Havel a sametová revoluce tento den zesměšňují a ponižují. Snaží se parazitovat na utrpení skutečných hrdinů a vlastenců.

Poměrně směšné působí vytvářený mediální obraz a doslova mediální masírka Čechoslováků. Všude vystrkují do popředí opilce Havla a jeho poskoky z disentu, přičemž se ví, že rodina Havlových měla jisté pletky s nacisty, a totéž se týká i Schwarzenbergů. Havel i Schwarzenberg po roce 1989 lezli Němcům v řiť natolik, že i límečky u košil jim počaly hnědnout. Předhodili nás Němcům jak laciné sousto.

Cožpak to není výsměch národu? Tohle si, studenti, necháte líbit? Vaši zemřelí kamarádi nastavovali vlastní krk za vaši svobodu a dovolíte, aby skrze média bylo parazitováno na odkazu hrdinů takovým odpadem? To vám není hanba, kdo to za vás mluví?

A rok 1989? To nedělali studenti! Ti byli pouze zneužiti. Pád socialismu byl naplánován už dvacet let dopředu a byla to hra tajných služeb, kolaborantů a mocenských elit. Udělali z vás, ale i z národa pitomce a dnes už vám studentům kradou i váš svátek, za který vaši předchůdci zaplatili životem! Nezlobte se na mě, ale to si nedovolili ani komunisti, a to někdy dělali řádné kraviny.

Měli byste si uvědomit, že jsou adorováni ti, kteří by naopak měli být hnáni k odpovědnosti. Že jsou adorováni ti, kteří pracovali a pracují proti nám, slovanským národům. Jsou adorováni ti, kteří za německý žold rozeštvali a rozdrobili slovanské národy, aby znemožnili sjednocení Slovanů. Vždyť my bychom měli činit pravý opak a spojovat se, místo zabývání se šarvátkami mezi sebou. Vždyť my hloupí děláme to, co chtějí. Koušeme se mezi sebou a uniká nám spousta podstatného. Jen díky tomu nás ovládají a jsme za ovce.

Za příklad vrážení kudly do zad vlastnímu národu pro německý zájem je třeba požadavek Michaela Kocába na zrušení V4. Přitom V4 je jedna z mála možností, jak se vzepřít německému a bruselskému diktátu. Nezlobte se na mě, ale mně to připadá, že se v jistých směrech opakují události, vedoucí k mnichovské zradě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty