Oleg Gubin: Již se sedlají trojští koně pro příští parlamentní volby

15.05.2013 10:06

Senátor Tomio Okamura oznámil vznik politického uskupení – snad dokonce politické strany – pod názvem Úsvit přímé demokracie. Stanovy předložil k registraci na Ministerstvu vnitra v pondělí. Potřebných 1500 podpisů prý Okamura již má. S registrací spěchal, aby se jeho Úsvit mohl zúčastnit i případných předčasných parlamentních voleb. Pokud volby proběhnou v řádném termínu v roce 2014, bude u toho Úsvit prý docela určitě.

Oleg Gubin: Již se sedlají trojští koně pro příští parlamentní volby
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Program Okamurova Úsvitu bude zřejmě v podstatě shodný s Okamurovou senátní a poté i prezidentskou (byť jej Nejvyšší správní soud z okruhu kandidátů vyřadil) volební kampaní. Tedy konec rozkrádání, konec korupce. Prostě nic nového pod sluncem.

S podobnými představami přišel před dvěma roky majitel společnosti Agrofert miliardář Andrej Babiš při založení politického uskupení ANO 2011, Asociace nespokojených občanů. Babišova asociace se zúčastnila krajských voleb v roce 2012, nezískala však ani jeden mandát. Přitom Babiš počítal s uspořádáním stotisícové protivládní demonstrace na Václavském náměstí. Babiše i Okamuru prý podporují některé známé osobnosti, konkrétní jména zatím nebyla zveřejněna.

Stranou nezůstává ani exministr Josef Dobeš a jeho Hnutí pro sport a zdraví. Hnutí má několik set členů a podporovatelů, především z řad regionálních sportovců a pracovníků ve zdravotnictví. Za dva týdny plánuje v Praze svůj první sněm.

Jmenovaná hnutí a uskupení skloňují demokracii ve všech pádech. Líbivá hesla mohou oslovit mnohé voliče, jejichž srdce bijí „nalevo“. Zkušenost s Věcmi veřejnými a Kalousko – Nečasovskou vládou by měla být mimořádně vážným varováním.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…