P.C. Roberts a Southfront Work: Kyjev chystá válku o přehrady na Dněpru

26.10.2022 7:34

USA by na Ukrajině mohly přímo intervenovat, prohlásil americký generál a dřívější ředitel CIA David Petraeus. A to tak, že by Washington vytvořil novou koalici ochotných a použít ji na Ukrajině místo aliance NATO.

P.C. Roberts a Southfront Work: Kyjev chystá válku o přehrady na Dněpru
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Paul Craig Roberts

Je teď už tedy Putin schopen pochopit, že jeho „omezená operace“ byla omylem, a zavrhnout tuto neúspěšnou politiku dřív než bude pozdě? Rusko potřebuje rychlé vítězství dřív, než Washington učiní osudový krok.

Převoz civilistů ze západního břehu Dněpru na břeh východní, rámován zhoršenou vojenskou situací, probíhá dvacet čtyři hodiny denně. Ukrajinské dělostřelectvo ostřeluje též Kachovskou hydroelektrárnu, vzdálenou pět kilometrů od města Malá Kachovka. 21. října odrazily ruské vzdušné obranné síly při nejmenším pět raketových útoků na tuto elektrárnu. Jestliže zde Ukrajinci zničí stavidla, voda vytvoří vlnu vysokou pět metrů, která zaplaví oblast pěti kilometrů a do Chersonu dorazí za dvě hodiny.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Poškození přehrady by kromě zkázy tuctu osad zničilo též přechod, používaný ruským vojskem, a odřízlo by velká ruská vojenská uskupení, nalézající se nyní na západním břehu řeky.

Kyjev tradičně ujišťuje, že to prý Rusko se chystá zničit tuto přehradu. Čímž samozřejmě ignoruje jak logiku, tak objektivní fakta. Cui bono? Čili komu by zničení přehrady prospělo?

Odpověď je jasná. Kyjevský režim též ignoruje fakt, že ruské vojsko má v ruce všechny prostředky ke zničení kyjevské hydroelektrické stanice, nalézající se blízko hlavního města. V odvetném úderu by totiž Rusové mohli zničit nejen ji, ale i všechny mosty a komunikační linky, vedoucí dnes přes řeku, a tak Ukrajinu de facto rozdělit na dvě poloviny. Čímž by vyhráli válku během „jediného dne“.

Scénář rozdvojit Ukrajinu přírodním činitelem by vedl k útlumu konfliktu, který je nejen zájmem Ruska, ale i Západu.

(přeložil Lubomír Man)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…