Pedagogická komora: Stížnost na postup náměstka Václava Pícla a změna na postu prvního náměstka MŠMT

21.11.2019 18:51

Od 1. ledna 2020 by mělo dojít ke změně na postu prvního náměstka na ministerstvu školství. V současnosti tuto pozici zastává Václav Pícl. MŠMT vypsalo výběrové řízení, které bylo zveřejněno na webu ministerstva 19. 11. 2019.

Pedagogická komora: Stížnost na postup náměstka Václava Pícla a změna na postu prvního náměstka MŠMT
Foto: Eugen Kukla
Popisek: Předseda spolku Pedagogická komora Radek Sarkozi

Informace byla rozeslána automatickým e-mailem odběratelům novinek v noci 20. 11. 2019. Tato data uvádím proto, že uzávěrka pro podání přihlášek do výběrového řízení na tuto pozici je již 29. 11. 2019. Na titulní stránce webu MŠMT tato informace uvedena není. Uvedené okolnosti tudíž nazančují, že MŠMT nechce, aby se potencionální uchazeči o možnosti ucházet se o pozici náměstka MŠMT stihli včas dozvědět a přihlásit se. Zřejmě je již někdo předem vytipován... (ZDE)

Náměstek Václav Pícl v minulosti čelil kritice. Např. za dopis školám s metodikou ohledně vykazování počtu romských žáků. Dále za dopis hejtmanům a zřizovatelům škol, v němž je uvádí v omyl ohledně zařazování ředitelek samostatných mateřských škol do vyšších platových tříd. Nebo aktuálně ohledně chaosu kolem sloučení Národního ústavu pro vzdělávání (jehož vedením byl v minulosti pověřen) s NIDV nebo změn v nastavení inkluzivního vzdělávání.

V anketě Pedagogické komory, do které se zapojilo 3 873 respondentů z řad učitelů, ředitelů škol a dalších pedagogických pracovníků, se vyjádřilo pro odvolání náměstka Václava Pícla 70,2 % respondentů, proti bylo 2,2 % (viz bod 7) - ZDE.

Pedagogická komora podala na postup náměstka Václava Pícla stížnost adresovanou ministru školství Robertu Plagovi (byla odeslána již 9. září 2019), která zatím zůstala bez odpovědi. Zároveň bylo zasláno podání školskému ombudsmanovi Ladislavu Hrzalovi ve stejné věci, které rovněž nebylo doposud vyřízeno, přestože bylo odesláno již 9. 9. 2019.

Pedagogická komora také upozornila na extrémě vysoké odměny náměstků MŠMT a ředitelů odborů MŠMT (ZDE).

Více informací k jednotlivým kauzám spjatým se jménem náměstka Václava Pícla naleznete ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

stížnost1

stížnost2

stížnost1

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.