Petice za přísný zákaz jízdy cyklistů na silnici mimo cyklostezky

18.07.2017 12:10

Výstavba cyklostezek stála společnost nemalé finanční prostředky a cyklisté stejně dál jezdí po silnicích, byť mnohdy na dohled mají cyklostezky.

Petice za přísný zákaz jízdy cyklistů na silnici mimo cyklostezky
Foto: wikipedia.com
Popisek: Cyklista, ilustrační foto

Nejen že ohrožují svůj život a zdraví ale vystavují řidiče motorových vozidel riziku trestního stíhání pokud dojde k dopravní nehodě, přitom správně by měli být za zavinění dopravní nehody viněni právě cyklisté, protože svou přítomností na silnici vytvářejí prakticky překážky silničního provozu, kdy není téměř v lidských silách se cyklistovi spolu s dalším provozem vyhnout. Vrcholem je rodina roztažená na vzdálenosti několika set metrů, otec a matka jedou první a co jejich ratolesti vytváří za nimi je nezajímá.

Nakonec je mi stejně jasné, že petice nic nezmůže, i kdybychom prosadili, stejně jako je to v Maďarsku, osazení silnice dopravním značení Zákaz vjezdu cyklistům právě v místech, kde je možné využít cyklostezky, naši cyklisté by si z toho nic nedělali a stejně by po silnicích jezdili.

Tak zde máme druhou část to této petice: je to výzva pro řidiče motorových vozidel... pojďte zmíněné cyklisty samozřejmě pouze v oblastech kde mohou využít cyklostezku VYHOUKÁVAT dlouhým nepřetržitým varovným houkáním, aby jim konečně došlo, že vytvářejí překážku silničního provozu a věřím, že jim natolik znepříjemníme jízdu po silnici, že snad začnou cyklostezky používat...

Předem děkuji

Stanislav Tenkl

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…