Petr Hampl: K čemu je vlastně politická opozice?

29.12.2021 11:43 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: K čemu je vlastně politická opozice?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Už mě nebaví politici, kteří „říkají to, co cítíme“. Od toho přece máme kabaretní umělce, politickou satiru a další baviče, aby „mluvili za nás” nebo “vyjadřovali, co cítíme”. Politik je dosazen do funkce a je placen za to, aby prosadil změnu. A pokud v této chvíli nemá dost síly (třeba proto, že jeho strana nezískala více hlasů), pak by měl mít jasný plán, jak tu sílu získat. To chce strávit dalších dvacet let tím, že bude kritizovat poměry, aniž by se cokoliv změnilo?

Opozice, která nadává na poměry, ale nedělá žádné konkrétní kroky k jejich změně nebo podniká kroky jen čistě rituální (například předkládá v parlamentu návrhy, o kterých předem ví, že budou zamítnuty), taková opozice je zbytečná. Je dokonce otázka, zda taková opozice nežije ve faktické symbióze s vládnoucí mocí a její činnost vlastně nespočívá v tom, že brání usilovat o skutečnou změnu.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…