Petr Hampl: Nad poměry

15.04.2022 19:02 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Nad poměry
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

„Nemůžeme už žít nad poměry,“ nechala se slyšet předsedkyně parlamentu. A stejný den vyšťourali redaktoři MF Dnes informaci (ZDE), že vláda v utajeném režimu přidělila skoro pět miliard korun na ty položky, které se zpravidla využívají, když si chtějí politici poslat peníze domů. Tedy na záležitosti jako „vytvoření a realizaci komunikační strategie“ nebo „podpora integrace a adaptace“.

Přiznám se, že i pro mě je ten cynismus překvapující. Na jedné straně se cílně vyhrocují emoce, tvrdí se občanům, že jde o všechno a zatím si naprosto chladnokrevně převádějí peníze. Vzhledem k tomu, že jde o utajené rozhodnutí vlády, není možné se utěšovat, že kradou jen úředníci. Jde to až úplně nahoru.

Opět se ukazuje, že ten problém není mezi Čechy a Ukrajinci, kteří se strkají ve frontách na úřadě práce. Není ani mezi Rusy a Ukrajinci, kteří jsou nuceni se navzájem zabíjet. Je mezi normálními lidmi, co chtějí klidně pracovat a žít a mezi korporátně-politicko-intelektuálskou třídou.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …