Petr Michek: Brusel útočí na země V4

27.07.2017 20:31

Země sdružené v uskupení V4 (Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko) čelí v poslední době tlakům a útokům ze strany bruselské, nikým nevolené, Evropské komise a některých západních politiků, kvůli svému odmítavému stanovisku k přijímání povinných kvót, převážně islámských ekonomických imigrantů z Asie a z Afriky, do svých zemí. O neutuchajícím tlaku nejlépe hovoří novinové titulky.

Petr Michek: Brusel útočí na země V4
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Petr Michek

  • ČR už nepřijme žádného migranta (Právo 6. 6. 2017).
  • Brusel zváží potrestání odmítačů kvót včetně ČR (Právo 7. 6. 2017).
  • Junckner žádal v Praze naplnění kvót (Právo 9. 6. 2017).
  • Čechy o kvótách nikdo nepřesvědčí (Právo 9. 6. 2017).
  • Migrace se podle papeže Františka musí rozložit na více zemí (Právo 12. 6. 2017).
  • Brusel zasáhne proti ČR kvůli migraci (Právo, 13. 6. 2017).
  • Brusel udeřil na odmítače migrantů (Právo 14. 6. 2017).
  • ČR si má kleknout na hrách, říká EU (Právo 14. 6. 2017).
  • Vzkaz do Bruselu: Neustoupíme (Právo 14. června 2017).
  • Budapešť označila tažení Bruselu kolem kvót za vydírání (Právo 15. 6. 2017).
  • Primátorka (Říma) vyrazila proti migrantům (Právo 22. 6. 2017).
  • Macron vpadl do Bruselu s útokem na  V4  (Právo 23. 6. 2017).
  • Evropská unie omezuje naši suverenitu, řekl Zeman (Právo 23. 6. 2017).
  • Řešme příčiny, ne kvóty, shodli se Zaorálek a Gabriel (Právo 26. 6. 2017).
  • Nevládky pod palbou: Táhnou to s pašeráky (Právo 21. 7. 2017).
  • Nepoučujte nás, vzkázal italský premiér zemím visegrádské skupiny ( Novinky.cz 21. 7. 2017).

Migrace převážně ekonomických imigrantů z Afriky a z Asie ani v letošním roce nepolevuje a země  v okolí Středozemního moře, zejména Itálie, to pociťují nejvíce. Že tato migrace způsobuje nemalé problémy v cílových zemích není překvapením. I nedávné prohlášení Fabrice Leggeriho, ředitele Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex), který vyzval organizace podílející se na záchraně uprchlíků ve Středozemním moři (tzv. neziskovky), aby se přidaly k boji proti sítím převaděčů, jež na migraci vydělávají obrovské peníze, to jen potvrzuje. Listu Passauer Neue Presse doslova prohlásil: "Zákeřní pašeráci lidí, kteří tímto zločinným obchodem vyděkávají miliardy, včleňují záchranářská plavidla blízko libyjského pobřeží do svého obchodního modelu!"

Samotní Italové jsou rozčarováni laxním a benevolentním přístupem své vlády k přijímání imigrantů. Primátorka Říma Virginie Raggiová se proto obrátila na římského prefekta a na ministra vnitra Marca Minnitiho s požadavkem. "Žádám o přerušení přílivu migrantů do Říma. Hlavní město neustálý proud uprchlílů není schopno unést a postarat se o ně. Stejně tak žádám o zrušení romských osad na periferii města. Něco podobného v žádném velkém evropském městě neexistuje. Osady přinášejí problémy veřejného klidu i v hygieně".

Každý stát má právo a také povinnost chránit své území a hranice před nezvanými hosty, zejména před těmi, kteří si na základě svého náboženství myslí, že hostitel je povinen jim sloužit a poskytnout jim plné zaopatření. Jestliže italská vláda nedokáže zabezpečit své hranice proti nezvaným vetřelcům, tak se nemůže divit, že státy sdružené ve V4 odmítají nést důsledky za její špatnou a nezodpovědnou bezpečnostní politiku.

Jestliže dnes Italové vědí, že neziskové organizace aktivně spolupracují s pašeráckými gangy, které nelegálním imigrantům u libyjských břehů svými loděmi slouží jako taxi do Evropy, tak by měli učinit taková bezpečnostní opatření, aby jejich činnost zastavili. Bohužel se tak neděje!

Předseda, nikým nevolené, Evropské komise Jean-Claude Junckner nedávno navštívil Prahu a požadoval naplnění migračních kvót, které byly přijaty pro jednotlivé státy v roce 2015, kdy přes nesouhlas  byla ČR, spolu se Slovenskem, Maďarskem a Rumunskem přehlasována. Představitelům Parlamentu ČR sdělil, že ho nepotěšilo rozhodnutí české vlády nepřijímat další migranty podle kvót a vyzval je, aby prokázali solidaritu. Přitom je znáno, že za požadavkem tzv. "solidarity" se vždy skrývá požadavek, aby daná země vyslovila souhlas s automatickým přerozdělováním imigrantů po celé Evropské unii.

Eurokomisař pro vnitro a přistěhovalectví Dimitris Avramopulos nedávno prohlásil, že Komise zahájí proti České republice, Polsku a Maďarsku řízení za to, že neplní závazky spojené s přijímáním povinných kvót na žadatale o azyl z řad  imigrantů (přeloženo z diplomatického jazyka -  za to, že odmítáme řízenou islamizaci své země a střední Evropy). Člověku se ani nechce věřit, že představitel země, která má staleté negativní zkušenosti s muslimským etnikem, může takový požadavek vůbec vyslovit!

Nově zvolený francouzský prezident Emanuel Macron, při svém vystoupení na unijním setkání v Bruselu, se ukázal jako "nové koště", když země EU z východní Evropy obvinil z cynického přístupu a "nerespektování společných hodnot", když odmítají vnucované kvóty imigrantů. Podle Macrona je Evropa  osudové společenství a nikoliv supermarket na přerozdělování peněz. Podle něj  země Evropy, které nedodržují pravidla (přeloženo, které odmítají diktát Bruselu a Evropské komise), musí nést všechny politické důsledky!

Na jeho výpad reagoval předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, který řekl: "Unii určitě nevnímáme jako supermarket. Nicméně nesouhlasíme s těmi návrhy, které se týkají přerozdělování uprchlíků podle povinných kvót. Vidíme tam velká bezpečnostní rizika. Myslíme si, že je to řešení, které spíše podporuje nelegální migraci do Evropy!" Dále premiér B. Sobotka poznamenal: "Libye je teď podle  počtu migrantů, kteří přicházejí do Evropy, zásadní problém. Jednoznačně se ukazuje, že zhroucení libyjského režimu, na kterém se aktivně podílela řada evropských zemí (pozn. zejména Francie a Velká Británie), ve skutečnosti otevřela tuto migrační trasu".

Rozhodnutí Evropské unie zahájit s Českou republikou řízení kvůli tzv. nerespektování přijímání imigrantů na základě Bruselem nadiktovaných kvót odsoudil i bývalý prezident ČR Václav Klaus. Mimo jiné řekl: "Odmítáme záměr povinně dosídlovat území našeho státu cizinci. Odmítáme dopustit přeměnu naší země v multikulturní společnost nepřizpůsobivých komunit, jaké vidíme v současnosti ve Francii či Velké Británii. A to ještě nezmiňujeme s masovou migrací spojený, dnes už téměř každodenní, terorismus. Z toho všeho plyne jediný možný a současně jediný nutný závěr; nastal čas začít připravovat odchod naší země z Evropské unie. Je to jediná cesta, jak náš stát, který jsme zdědili od našich předků a který máme povinnost jako svébytnou entitu předat budoucím generacím, udržet a zachránit".

Z výše uvedeného vyplývá, že bruselské vedení Evropské unie se snaží naplnit svá předsevzetí o islamizaci Evropy a za každou cenu donutit tzv. "odmítače" k ústupkům, k servilitě a k přijetí nadiktovaných kvót imigrantů, aby naplnilo závěry Lisabonské smlouvy přijaté 13. prosince 2007, ve které se hovoří o "společném řízení migračních toků", což ve svém důsledku má znamenat skutečnost, že v letech 2008 – 2060 Evropa přijme cca 56 milionů muslimských běženců, aby doplnili stav evropské populace, která z důvodů nízké porodnosti stárne a vymírá. Bohužel již dnes v Evropě prokazatelně žije cca 50 milionů obyvatel, kteří vyznávají islám a 60 %  z nich preferuje zavedení práva "šaria"!

Důsledkem této řízené migrace má být demografická transformace Evropy v muslimskou většinu a potlačení všech národních tradic a specifik. A tomu musíme zabránit všemi prostředky, v případě nutnosti i vystoupením z Evropské unie.

Mgr. Petr Michek
www.petrmichek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …