Petr Mrázek: Ještě jednou Vodička

15.03.2019 18:51

Tak mi ukázali v televizi další důvod útoku na předsedu Českého svazu bojovníků za svobodu. Na setkání v Ležácích si vloni dovolil prohlásit, že v této zemi nechceme imigranty, což je prý velmi politická záležitost a svaz je ze své podstaty spolkem nepolitickým.

Petr Mrázek: Ještě jednou Vodička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Vodička

To je klasická ukázka manipulace s veřejným míněním a především přeměna politiky z věci obecné ve výsadní revír několika vyvolených s cílem uchopit moc. Politika byla a je (a doufám, že i pořád bude) věcí občanů, kteří potřebují na straně jedné cítit stabilitu, svobodu, demokracii, bezpečí, spravedlnost a na straně druhé si volí reprezentaci, schopnou (a to také doufám) tohle zajišťovat a přitom reagovat na nové či jen nahodilé jevy. A činím přitom velký rozdíl mezi pojmy reprezentace a vedení. Proto také každý občanský spolek je už ze své podstaty politickou organizací ať chce či nechce, ať si to uvědomuje či nikoli. A je jedno, zda jsou to baráčníci nebo spolek, jehož jsem členem - Vojenské sdružení rehabilitovaných.

Baráčníci vznikli jako spolek pro podporu vdov a sirotků a tato činnost byla hluboce vlastenecká. Láska k vlasti a pomoc potřebným - to není politika? A když ne, tak co ta politika vlastně je? Náš spolek sdružuje vojáky, kteří byli v letech 1948 - 89 protiprávně, především z politických důvodů vyhozeni z armády a chce prosadit jejich odškodnění. Když uvážíme, že ti, kteří je vyhazovali či kteří tyhle lumpárny schvalovali, ti dnes v klidu s luxusními důchody vychutnávají plody svých skutků, na rozdíl od almužen, které bere většina našich členů - to není politika? A když ne, co ta politika vlastně je? Už sama pouhá naše existence je výsostná politika.

Jestliže dnes vidíme, co se děje v celé Evropě na základě nesmyslné imigrační politiky a prohlásíme, že tohle nechceme, pak na to nemáme právo? Nemáme právo rozhodovat o existenci naší země, vlasti, rodiny? A to jen proto, že tato práva si přisvojují ti, kteří si říkají politici? A to jen proto, abychom nepoznali důvody, které je k takovému jednání vedou? Proto je nutné Vodičku umlčet - a po něm další? Vážení občané, tohle se týká nás všech, ne jen ČSBS.

Závěr je jediný - tady je něco hodně, ale hodně špatně.

Petr Mrázek
Praha 6

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…