Robert Troška: Ještě, že máme ta „naše“ sluníčka. Novodobí Jasánkové a Goebbelsové v balení unipack

24.01.2017 15:49

Ještě, že je máme, víme alespoň, co si máme myslet, jak máme uvažovat, nebýt jich, nebyl by tu nikdo s těmi jedinými správnými názory, kdyby tu sluníčka nebyla, ani ten názor bychom si nebyli schopni utvořit. A jak jsou vytrvalí.

Robert Troška: Ještě, že máme ta „naše“ sluníčka. Novodobí Jasánkové a Goebbelsové v balení unipack
Foto: Archiv Roberta Trošky
Popisek: Robert Troška

Jak neúnavně a neústupně bombardují dnes a denně každého i nezasvěceného posluchače z novodobých médií pravdy a lásky s ručením neomezeným. Názor a to ten jediný a správně přeformulovaný a silně emocionálně podbarvený, právě ten nám všem nezištně rozdávají, přesněji házejí jak perly ...ním (víme komu) a za ty nás zároveň považují.

Ale přesvědčit naše občany se ne a ne podařit. A kolik už to všechno stálo a bude stát. A výsledek? Prostě mizivý. Ale sluníčka nezoufají a stále houževnatěji mobilizují a co je nejpodstatnější, více a více jsou slyšet.

Ale my je přesto máme moc rádi. Vy nevěříte? Ale ano, jenom kolik každý z nás ze svých daní podporuje každým dnem jejich neutuchající a za všech okolností záslužnou činnost. Jsou nalezlí v nejrůznějších neziskovkách a dobročinných organizacích (naštěstí ne ve všech) a svou těžkou „práci“ dělají až do samého úmoru a to často jen za mzdu!

Ach ta „naše“ předrahá sluníčka.

Posuďte sami co všechno musí obsáhnout. Od genderově správně nastavených do bledě růžova zabarvených unisex záchodků, přes nové pojetí „zeleného“ způsobu života bez odporného průmyslu, automobilů a dalších symbolů „vykořisťování“ k novátorským pohledům na ekonomickou soběstačnost až k novým vizím hospodářského růstu popírající základní ekonomické děje, které sice v reálném světě nefungují a nemohou fungovat, ale o to trvaleji jsou usídleny v hlavách „našich“ pomatených sluníček.

Nezapomínejme také na „moderní pohled“ na roli muže a ženy , resp. mužoženu ženomuže s následnou projekcí viny za samotnou existenci prohnilé bílé postkoloniální populace, která způsobila, způsobuje a bude způsobovat všechny bídy dnešního nespravedlivého světa až ke kontinuálním poučování o nutnosti vytvoření promíchané a kulturně vyspělé civilizace, tedy o „krásném“ smíšeném lesu, ve kterém se budou objímat, tancovat a hlavně „promíchávat“ lidé různých kultur, a někteří z té velké radosti budou muset běhat, ale opravdu hodně rychle běhat, protože divočáci z některých „veselejších“ kultur si prostě rádi „zaskotačí“ a to i s tragickými následky. Ale dobro je dobro, tak neberte to!

A přesto se ve společnosti stále vyskytují drzá a dovolím si tvrdit neuvěřitelně natvrdlá individua, která jim to jejich úsilí ze státních dotací kazí. Dokonce většina společnosti si dovolí racionálně protestovat a ještě k tomu argumentovat reálnými fakty. Ale to ne, to se musí změnit. Naštěstí již celá řada sluníček, novodobých Jasánků*, pracuje a šíří své „hřejivé“ ideje z teplých místeček nejrůznějších ústavů, humanitně zaměřených vysokých škol a dalších státních institucí, které jejich „sluníčkářským“ idejím dodávají punc serióznosti. Hodně mohou poděkovat médiím a veřejnoprávní televizi, kde mají dveře neustále dokořán otevřené.

Ještě, že ta média „naše“ sluníčka mají, co by si jinak počali a hlavně kdo by je poslouchal?

„Naše“ sluníčka neznají pojem lenost. Vytrvale protestují na „mírových“ demonstracích za všeobjímající toleranci a ty demonstrace jsou často mezinárodní a opravdu mírové a hypertolerantní, pravda často se stává, že se samovznítí několik automobilů, vytřísknou se výlohy některých obchodů v důsledku prohnilých globalizačních skel jejich výrobců, a někteří odpůrci „našich“ sluníček se dostanou pod boty a kopance trošinku „mírumilovnějších“ sluníček, ale řekněte sami, těm náckům a xenofobům je třeba ukázat, kdo tady v naší zemi a vůbec v celé Evropě bude pánem! Už Kléma Gottwald přece prohlásil, když se kácí les, létají třísky, jenže ten vše dělal moc přímočaře, „naše“ sluníčka chtějí vysněného ráje rovnosti a hojnosti dosáhnout jinak, a navíc mají údernější a rafinovanější zbraně: Manipulaci, citové vydírání, dehonestaci odpůrců.

A jak dlouho již nás školí v rovnosti všech náboženství a kultur? Co práce si již dali, kolik faktů se již podařilo překroutit a zalhat o jednom „mírumilovném náboženství“, které všude, kde se objeví, teče krev a lidé z míst, kde se ta „mírumilovnost“ tohoto náboženství začne prosazovat, utíkají jak zajíci před liškou do těch netolerantních a xenofobně nepřátelských zemí.

A když se konečně zvednou stavidla a do Evropy začnou proudit „uprchlíci s tím mírumilovným náboženstvím“, tak si představte, že je naši občané u nás nechtějí, dovolí si odporovat a dokonce nahlas říkají o tom mírumilovném náboženství pravdu a fakta!

A přitom je to pro „naše“ sluníčka tak krásné náboženství míru. Ale občané ne a ne si to uvědomit, stále poukazují na nějakou tu kriminalitu, znásilnění, nějaké to shození zezadu ze schodů, ale přitom nechápou, že „našim“ sluníčkům jde přece v prvé řadě o ideje!

Ty jsou přece na prvním místě než jen nějaká „přízemní starost o bezpečnost“!

Ach jak jsou ti občané nechápaví! A to, že občas některý z hodných a vděčných uprchlíků začne sekyrkou mlátit a splete si strom se svými spoluobčany nebo najede trambusem do obyčejných lidí, kolikrát nás naše sluníčka učili, a to hlavně v médiích, že je to naše chyba? Že můžeme za to právě MY svým netolerantním postojem, protože jsme po nich něco chtěli!!! Každý má přece někdy v krizových situacích své psychické problémy! A sluníčka dokáží poučit o přirozených projevech jedinců z rozmanitých kultur. Tak už to občané konečně pochopte!

A ty války, které jsme rozpoutali (no my pracující občané) a ze kterých chudáci „uprchlíci“ běží takovým tryskem, že se zastavují až v těch sociálně štědrých zemích. Ale to je přece jejich základní právo, zvolit si toho, kdo je bude živit! Proč to ti občané ještě dodnes nepochopili, musí si zoufat ty „naše“ obětavá sluníčka.

Pochopte, takto „naše“ sluníčka ten vysněný multikulti ráj s minarety a bruselskými protektory na pražském hradě nevybudují!

* vojín Jasánek-postava zaníceného komunistického svazáka ze slavného románu Černí baroni spisovatele Miloslava Švandrlíka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…