Roman Ramach: 30 let svobody

17.11.2019 13:20

Nevím, proč mi dnes média a především ČT vnucují, že žiji třicet let ve svobodě. Není to pravda!

Roman Ramach: 30 let svobody
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda, ilustrační foto

Žiji svobodně 47 let a možná do roku 1990 jsem žil svobodněji. Někteří lidé se domnívají, že máme krátkou paměť.

Na střední škole, kde jen tak mimochodem jsem učebnice, školní pomůcky, sešity, propisky a rýsovací soupravy dostal zdarma, jsme zcela běžně vyprávěli vtipy na prezidenta, vládu a nikdo nás nezavřel, v hospodách se zcela běžně diskutovalo i nadávalo na vládu a nikdo také nebyl zavřen. Prožíval jsem krásná studenská léta, kdy jsem se věnoval se spolužáky studiu, a poté zábavě. Nepociťoval jsem žádný útlak, žádnou nesvobodu. Chodil jsem do kina na "Belmonda", navštěvoval divadla a operu, vše za velmi nízké vstupné. Byl jsem dvakrát u moře v tehdejší Jugoslávii, víkendy jsme trávili na chatě a vůbec nic mi nechybělo. Především rodiče na nás MĚLI ČAS! Podotýkám, že rodiče byli běžní pracující.

V médiích tvrdí, jaké byly fronty a jak nebyly banány. Pravda, banány byly jen v období Mikuláše a vánočních svátků, ale tuzemská jablíčka, hrušky... byly zcela běžně k dostání, a to se týká i zeleniny. Co se týče front, tak není co vyčítat minulému režimu. Když srovnám zastavěné plochy dnešních marketů, a když zlevní kuřata, která jsou plná růstových hormonů, tak jsou fronty nekonečné, a to nemluvím o výprodejích nahnilých banánů, kde jsou i senioři schopni umlátit se hůlkami, aby se na ně dostalo.

Dnešní "vzdělaní" politici a aktivisté nám tvrdí, že se máme dobře tak, jak jsme se nikdy neměli. No nevím. Byli se podívat pod ostravské mosty? Vědí tito "vzdělanci", že dnes v 21. století tam bydlí lidé? Ženy, muži..., že jim není hanba. Vědí tito novodobí politruci, že dnes mnohé děti mají na svačinku namazaný chléb hořčicí, protože rodičům před výplatou po zaplacení nájmu a poplatků už z výplaty nezbývá? Ano, může některý z těchto "žvanilů" tvrdit, že jsou líní cestovat za prací. Tak se jich ptám, kde mají bydlet, když přijedou do jiného kraje za prací? Co jim je platné, že jinde vydělají více, když to, co vydělají navíc, nechají za podnájem. Co mají dělat děti těch rodičů, které semlela exekuční mafie? Je jich přes 800 tisíc? Co mají dělat a jaké mají možnosti děti těch rodičů, co žijí na pokraji chudoby? Je jich cca 40 procent. Ne, dnes není svoboda. Dnes si může užívat svobody ten, kdo má plnou peněženku. Bohužel i ten, kdo poctivě pracuje ve fabrice na tři směny, tak si té svobody moc neužije. Když zaplatí nájem nebo hypotéku, dětem školku, školní pomůcky, oblečení a další poplatky, tak mu moc svobody nezbývá, krom fronty na akce v supermarketech. A to, že se měl vzdělávat a dělat něco jiného, je jen ideologický žvást. Protože my potřebujeme i pracovníky na nekvalifikovaných pozicích. Bez uklízečky by nikdo nebyl schopen navštívit toaletu ve vlaku, restauraci a jinde, bez řemeslníků, jako jsou zedníci, topenáři, pokrývači apod., by se nestavěly domy..., ale bez studentů, studujících tzv. genderová studia a podobné nesmysly, se žít dá.

Já mám to štěstí, že si žiji dobře, ale dívám se kolem sebe, vnímám realitu a také si pamatuji. Pamatuji si výrok Václava Havla o betonových králikárnách, které ale naši rodiče dostali ZDARMA, bez úvěrů, nájmy byly symbolické. Co by za takovou králikárnu dnes dala mladá rodina. A kdyby nebylo těchto "králikáren", tak 50 procent obyvatel ve městech nemá kde bydlet.

Také bych především poukázal na to, jak upadla vzdělanost, že dnešní maturant neví, co se událo 28. října 1918, 15. března 1939, jak dokazují mnohé ankety, a to nepíši o tom, kdyby měli maturovat z matematiky, jak bylo do roku 1990 zcela běžné. Ale co chtít, když dětem tvrdí vysokoškolsky vzdělaný člověk, že jsme žili čtyřicet let v komunismu... Komunismus tady a nikde na světě nikdy NEBYL! Mnozí z nás, bohužel pro dnešní novodobé politruky, si pamatujeme a také máme svůj rozum. Říkají, že komunisté ukradli tím, že znárodňovali, ale znárodňovalo se od roku 1945 a ano, masivně se znárodňovalo po únoru 1948, jenže ve vládě byli i národní socialisté, kteří se přejmenovali na ČSS, a Československá strana lidová, dnešní KDU-ČSL, byli ve vládě neustále i v roce 1968 i po něm. Dokonce předseda lidovců bratr Bartončík měl "vedlejšák" u STB. Takže komunisté neukradli. Majetek převzal stát a byl DOHLEDATELNÝ. Krást se začalo po roce 1990! Protože ten majetek opravdu zmizel v nedohledatelných zahraničních firmách, zůstaly jen skelety fabrik a nesplacené závazky, které platíme my všichni.

Touto cestou prosím veřejnoprávní média, která musím platit, NELŽETE! Já žiji svobodně 47 let, ale mnozí nežijí svobodně dodnes, protože na to NEMAJÍ!

Roman Ramach

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…