Spolek Šalamoun: Zmatečné datum smrti Moniky a Klárky Kramných. Proč je jiné datum na náhrobku a jiné v rozsudku?

18.07.2017 12:56

Pochybnosti o rozsudku nad Petrem Kramným neberou konce. Spolek Šalamoun při nové analýze soudních rozsudků zjistil, že je v nich opakovaně uváděno chybné datum smrti Moniky a Klárky. Tato zásadní nesrovnalost vrhá špatné světlo na celý rozsudek. Podle české justice totiž obě zemřely v době, kdy podle egyptských lékařů byly ještě naživu. Jsme tedy svědky paradoxu: Petr Kramný vraždil v době, kdy již byly mrtvé.

Spolek Šalamoun: Zmatečné datum smrti Moniky a Klárky Kramných. Proč je jiné datum na náhrobku a jiné v rozsudku?
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

České soudy v rozsudcích konstatují, že k údajným vraždám došlo „v časovém rozpětí od 22:00 hodin dne 28.7. 2013 do večerních hodin dne 29.7. 2013 v hotelovém pokoji č. 6343 hotelu Titanic Palace v letovisku Hurghada v Egyptské arabské republice ”.

Je s podivem, že chybu soudu první instance, která obrací celý případ naruby, bez rozpaků přejímaly i odvolací soudy. Zkrátka se to nemohlo stát tak, jak se uvádí v rozsudku. Nyní má vše v rukou ústavní soud, který by měl vzít zřetel na zmatečnost předchozích rozsudků a celou kauzu vrátit k opětovnému šetření.

Přesné datum smrti Moniky a Klárky určili špičkoví egyptští lékaři, tedy ti, kteří před pár dny zachránili život v nemocnici v Hurghadě české turistce, pobodané náboženským fanatikem. V tomto případě se na ně hrnou děkovné dopisy ze všech stran. V kauze Kramný však jako by neexistovaly.

Ohledání těl Moniky a Kláry provedl bezprostředně po jejich nálezu MUDr. Mustafa Ibrahim Adbelhalim a stanovil dobu smrti na 30.7. 2013. Stejné datum potvrdil i lékař, který prováděl pitvu Moniky a Kláry Kramných v egyptské Hurghádě, ředitel patologie sekce Rudé moře MUDr. Walid Nagi. Na den 30.7 . 2013 je vystaven i úmrtní list. Datum 30.7. 2013 má Monika a Klára Kramné na náhrobku.

Česká justice však přesto opírá své rozsudky o zcela jiná data, zcela opomíjí stanoviska odborníků z místa činu, výpovědi svědků z místa činu a údaje poskytnuté obžalovaným Petrem Kramným.

Datum 30. 7. je plně v souladu v výpovědí Petra Kramného, kterou nahrál na diktafon bezprostředně po smrti své manželky a dcery na diktafon, a opakoval ji i u soudu. Čeští patologové měli k dispozici pouze torza již jednou pitvaných těl. Česká policie nebyla na místě činu a egyptské odborníky nevyslechla. Spokojila se pouze s písemným vyjádřením, ale nebrala na něj zřetel.

Podle egyptských lékařů navíc obě ženy nezemřely v důsledku působení elektrickým proudem, ale na otravu neznámou látkou. Jak se otrávili – zda z jídla, nebo zda šlo o rozšířenou sebevraždu, není známo. Podle egyptské policie však je Petr Kramný nevinnen. Otevřená zůstává verze, že nebyl vrahem, ale obětí.

Spolek Šalamoun má k dispozici posudky dvou předních českých odborníků, kteří na základě analýzy vzorků srdcí zemřelých – tedy klíčového důkazu, jednoznačně vyloučili, že Monika a Klárka zemřely v důsledku působení elektrického proudu. Jejich jména Šalamoun zveřejní až po rozhodnutí ústavního soudu.

Nad postupem české policie a soudů se podivuje mnoho expertů z řad špičkových policistů, či soudců. Ti však kteří spolek Šalamoun požádaly o nezveřejnění svých jmen, protože jde o živou kauzu. Šalamoun jejich přání respektuje.

Příběh “obyčejného” údržbáře z Karviné, který ač málo brečel a divně ostříhán, tak zdaleka nekončí. Přestože se pochybnostmi jen hemží, žádný z odvolacích soudů se dosud nedržel základní poučky „in dubio pro reo“, tedy v případě pochybností ve prospěch obviněného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…