Stanislav Zapletal: Bezprecedentní nátlak Pirátů a Ondráčky na eurokomisaře Oettingera?

28.03.2019 14:57

Se zájmem sleduji Piráty, kteří se jaksi objevili a jestliže je jim možno v čemsi věřit pak tedy v tom, že jdou po moci jako vlk po mase. Vyhrožují, že už v příštích volbách porazí ANO. Každý moudrý, kdo přejímá vládu ví, že přejímá odpovědnost, k níž náleží kompetence. Nikdy to nebere jako snahu získat moc.

Stanislav Zapletal: Bezprecedentní nátlak Pirátů a Ondráčky na eurokomisaře Oettingera?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piráti po tiskové konferenci ve sněmovně

K tomu, aby někdo uměl vládnout, potřebuje mít velmi mnoho vlastností, mezi něž ale třeba zvláštní háro či divoký plnovous nutně nepatří. (To je ale marketingově užitečné jinak: Je přitažlivé pro pubescenty a postpubescenty. Při volbách. Nicméně o tom jindy).

Pirát Bartoš uměl jít nejen k věci, ale především k osobě pro zničení premiéra Babiše nadějné. Bartoše a jeho další kolegy to stálo dost peněz, právní rozbor o jistojistém střetu zájmů premiéra, který si sehnali, jistě nebyl zadarmo. Ale hlavně pan Bartoš otravoval Oettingera, eurokomisaře, osobně, i při příležitosti bezpečnostní pirátské konference v Německu, a nechal se s ním dokonce vyfotografovat. Tělo na tělo je jistě oblíbená přesvědčovací metoda. A protože EU v osobě komisaře Oettingera v následných týdnech zrovna nazačala skákat, jak by si to pan Bartoš od Pirátů a pan Ondráčka z Transparency (organizace, v níž nikdo nikoho nevolil a za níž prý podle zlých jazyků nestojí nikdo jiný než Soroš) představovali, začal pan Bartoš vyhrožovat, že pokud bude EU ve věci pomalá, že "to" dají k Evropskému soudu. Představte si, jak dva občané EU žalují Evropskou unii za to, že postupuje uvážlivě.

No - větší ovlivňování úřední osoby snad ani nikdo nikdy v takovém rozsahu neviděl.

Úřední osoba však se nedala vychýlit a před Evropským parlamentem vysvětlila, že věc není tak jednodudchá, jak by si ji snad představovali Bartoš a Ondráčka, a uvedla, že věc se musí prošetřit podle práva.

Takže jak se zdá, ona evropská osoba se nezalekla ani evropského soudu. Zřejmě usoudila, že když neskákala podle Bartoše a Ondráčky ona, že nebude skákat ani Evropský soud.

Bartoš a Ondráčka, tedy podle toho, co zatím víme, mlčí. Přemýšlejí asi, zda vyhrožovat dál, či ne.

A my se na to budeme dívat.

A občas něco o Pirátech budeme psát. Třeba jak zavile se scházejí ve stínu událostí, jak třeba využili vánočního nákupního šílenství a v jeho stínu svolali do Prahy konferenci, kde pozvané cizí žurnalisty hecovali proti premiérovi, lkali nad nebezpečím, které hrozí svobodě médií, a pěli ódy na pravdomluvnost našich médií. Hlavní slovo měl Pirát pan Martínek, který jako absolvent vysoké zemědělské zapíchl vidle a dal se. jak se ukázalo, na štvavý marketing.

Tuším že do čtrnácti dnů po oné konferenci, nenadále, na třech různých místech světových médiíí (The Guardian, Le Monde a ještě kdesi) jedovaté semeno vypučelo: v dosti krátkých, snad i poněkud nedomrlých, zato ale štvavých článcích proti premiérovi. Byla tato média zastoupena na pirátské pražské konferenci?

Ano, piráti obvykle útočí ze stínu...

Je třeba nyní přemýšlet. Blíží se volby do evropského Parlamentu. A - kdo vlastně stojí za mezinárodními Piráty - dosud nevíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.