Štěpán Křeček: Ekonomika Spojených států rostla pomaleji, než jsme si mysleli. Akciím to zatím nevadí

30.03.2019 9:37

„I přes nejistotu ohledně vývoje světové ekonomiky, obavy o hospodářský růst v Evropě, nepřehlednou situaci kolem brexitu či recesní signál v podobě inverze na krátkém konci výnosové křivky u amerických dluhopisů se akciovým trhům velmi dobře daří. Napětí mezi obchodníky však postupně narůstá s blížící se výsledkovou sezónou za první čtvrtletí letošního roku,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář.

Štěpán Křeček: Ekonomika Spojených států rostla pomaleji, než jsme si mysleli. Akciím to zatím nevadí
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

Zpřesněná data o vývoji hrubého domácího produktu ve Spojených státech ukázala, že americká ekonomika v posledním čtvrtletí 2018 meziročně vzrostla o 2,2 procenta. Jedná se o výrazný pokles oproti původně zveřejněnému údaji 2,6 procenta. Ke zpomalení došlo především kvůli revizi údajů o síle spotřebitelských a vládních výdajů.

Negativní data o vývoji americké ekonomiky se zatím příliš nepromítla do obchodování na burze. Celkově lze říci, že měsíc březen vyznívá pro americké akcie neutrálně. Ty v úvodu měsíce lehce oslabovaly, aby následně v druhé polovině měsíce vymazaly ztráty a dostaly se na nová letošní maxima.

Z technického hlediska lze říci, že se americké akcie drží nad svým dlouhodobým 200denním i střednědobým 50denním klouzavým průměrem. Naopak s krátkodobým 18denním klouzavým průměrem americké akcie bojují. Pokud by došlo k jeho prolomení směrem dolů, technicky orientovaným obchodníkům by trh dal signál, že ztrácí svou sílu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…