Vladimír Dlouhý: Uzávěra celých sektorů ekonomiky je nesmyslná

31.08.2021 14:58 | Komentář

Žádný lockdown ekonomiky a legislativně podchycené testování ve firmách. Hospodářská komora jde za ministrem zdravotnictví s jasnými požadavky.

Vladimír Dlouhý: Uzávěra celých sektorů ekonomiky je nesmyslná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý

Není možné opakovat uzávěry ekonomiky, podnikatelé za smysluplné naopak považují udržení režimových opatření, jako jsou roušky, omezení počtu osob a dezinfekce tam, kde to bude dávat v boji proti šíření epidemie logiku. S tímto sdělením jde prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý na dnešní jednání s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem, kterého se zúčastní i reprezentanti dalších zaměstnavatelských svazů.

Hospodářská komora dlouhodobě apeluje, aby vláda povinnost zaměstnanců prokázat se v zaměstnání testem zaváděla jen v těch lokalitách, ve kterých bude na podzim docházet ke zhoršení pandemické situace. „Zaměstnavatelé jsou připraveni výsledky testů kontrolovat, odmítají ale povinnost testování zaměstnanců organizovat. Dle individuálních možností a konkrétních podmínek jsou podniky připravené zaměstnancům v zajištění testů pomáhat, například poskytovat vlastní testovací kapacity. Taková pomoc ale musí být dobrovolná, nikoliv nařizována vládou jako povinnost,“ vysvětluje prezident Komory Vladimír Dlouhý.

Podnikatelé podle Dlouhého zároveň v případě zhoršení epidemické situace zásadně odmítají další lockdown ekonomiky, což ostatně v médiích sám ministr Vojtěch opakovaně sdělil. „Vzhledem k proočkovanosti populace a zkušenostech, které firmy se zvládáním epidemie mají, je uzávěra celých sektorů ekonomiky nesmyslná. Pro řadu podnikatelů by navíc byla likvidační,“ upozorňuje Dlouhý.

Jednání podnikatelských svazů s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem proběhne dnes od 16:00 v sídle zdravotnického resortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…