Vladimír Pelc: Pokrytectví

04.05.2014 20:40

V deníku Právo ze dne 29. 4. 2014 jsem na straně 6 uviděl článek Pavla Bělobrádka, místopředsedy vlády ČR a předsedy KDU-ČSL. Jeho název zněl „Pokrytectví“. Zaradoval jsem se. Název perfektní. Určitě bude perfektní i článek.

Vladimír Pelc: Pokrytectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Křesťanská a demokratická unie – Československá strana lidová je konfesijní politickou stranou katolické církve. Konečně si tedy přečtu kajícné odhalení důvodů, proč KDU-ČSL kryje pokrytectví katolické církve a je tak sama pokrytecká. Konečně se od předsedy KDU-ČSL dočtu, že odsuzuje katolickou církev za to, že v minulosti vždy podporovala fašistické a nacistické režimy. Konečně se dočtu o odsouzení zvrácených sexuálních praktik v katolické církvi i vůči věřícím. Konečně se dočtu, že podle KDU-ČSL by katolická církev měla usilovat o spásu duše svých oveček a nikoli o spásu majetku. Konečně se dočtu, že KDU-ČSL … ale jak jsem se mýlil!

Článek pana Bělobrádka byl pouze politickým útokem na prof. Jana Kellera, sociologa, eurolídra za ČSSD. Útokem ve stylu militantního katolicismu a politického kádrování: Od Jana Kellera, protože byl před více než čtvrt stoletím členem KSČ, si nelze, podle P. Bělobrádka, vzít ani kůrku, natož nějakou jeho myšlenku; problém ovšem je v tom, že J. Keller, na rozdíl od P. Bělobrádka, myšlenkami, o nichž stojí za to uvažovat, jen hýří – přečtěte si jeho knihy a články; pan Bělobrádek je však myšlenkově sterilní – nebo jste snad od něj četli či slyšeli něco, co by bylo vhodné promýšlet? Ano? A co to bylo?

Myšlení Pavla Bělobrádka se pohybuje v jednoduchých politických floskulích, například v uvedeném článku: Když je někdo levicový – tak závidí bohatým jejich majetek, když je někdo pravicový – tak je vůči ostatním sobec (vůbec nechápu, jak něco tak primitivního může napsat místopředseda vlády – vlastně ne, to jsem napsal špatně, má to znít: vůbec nechápu, jak někdo s takovými primitivními názory může být místopředsedou vlády). Nechci rozebírat další intelektuální perly P. Bělobrádka; podstatné je, že pan Bělobrádek si vždy vystačí s floskulemi.

Pokud se někdo uchyluje k primitivním politickým floskulím a polickému kádrování – zpravidla zakrývá nějaký svůj osobní problém: komplex méněcennosti, nízkou sociální inteligenci, politickou bezskrupulóznost a pokrytectví… K panu Bělobrádkovi ať si každý přiřadí co je mu libo…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…