Vladimír Ustyanovič: Generál čekatel

07.04.2019 8:21

"Jáchym" Koudelka v absolutním utajení si zajel do USA pro metál od šéfky CIA. Protože je to tajná služba, tak to proběhlo tajně až skoro utajeně. Nedává mi ale logiku, což jako laikovi nemusí, že partnerem CIA by měla být civilní rozvědka, takzvaná "UZINA" neboli U.Z.S.I. ,respektive její ředitel.

Vladimír Ustyanovič: Generál čekatel
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Tak mi toto deklaratorní vyznamenání připomíná staré časy za vlády Sovětského svazu, jak si naši bývalí pracovníci tajných služeb přijížděli pro pochvalu od K.G.B. do Moskvy. Mezi dary, které údajně dostali od vedení CIA, sídlící v Langley, byly také dva pravé kožichy. Při příchodu do odletové haly na mezinárodním letišti se projevila pravá česká povaha ředitele Jáchyma, který se s podezíravosti pracovníku této služby sobě vlastní tiše zeptal pobočníka, proč jsou naše kožichy, které byly až po paty a nyní jsou jen po kolena. Oslovený se vyděšeně podíval kolem sebe, zda nikdo neposlouchá, a zašeptal: "Šéfe, nebyly, tam jsme klečeli".

Tak jak je zvykem českých zemí, jdeme z jednoho extrému do druhého, neboli odezdi ke zdi. Co nám brání k zachování si národní hrdosti, abychom se nemuseli katapultovat do jednoho či druhého rektálního otvoru. Možná je to tím, že si myslíme, že se kolem toho našeho pomyslného rybníku točí svět a s každou takovou otočkou nabýváme více a více na důležitosti. Řekl bych, že by to chtělo více pokory, více vlastenectví, a že jsme Češi, a ne evropský koktejl, jak se nám snaží namluvit euromarxističtí politici. Největší pokoru by měli mít politici, které platíme z našich daní, a jednat ve prospěch našich občanů, jak je k tomu zavazuje poslanecký slib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …