„To je najednou bytů!“ Nálada za Prahou? Hlásí šéf pivovaru. Radši nečíst

12.04.2022 13:25 | Rozhovor

Někdo se už asi těší, že bude svítit loučemi. Jenže to třeba nepůjde internet a nejen on, pochopitelně. Matky samoživitelky dostávají méně peněz než uprchlíci. Neroste apatie, ale naštvanost. To říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz kladenský pivovarník ing. Petr Macháček. Stručně a jasně sděluje, jakou náladu cítí na Kladně, v místě své provozovny.

„To je najednou bytů!“ Nálada za Prahou? Hlásí šéf pivovaru. Radši nečíst
Foto: archiv P. Macháčka
Popisek: Pivovar

Jaká je dnes nálada v hostincích a hospodách? Změnili lidé své zavedené rituály?

Nálada v pohostinství je na bodu mrazu, velká část národa se naučila konzumovat doma, v garáži u kamaráda. Vede je k tomu mimo jiné i cenová politika řetězců, které svojí cenovou politikou křiví trh. Lidé jsou bez nálady, jiskry.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí

Mají tedy hlouběji do kapsy? Šetří?

Doba rozhazování dávno skončila, národ šetří a šetří. V současné době se nedá finančně nic plánovat, ceny jsou jak na houpačce.

Když nebude plyn, jak bude?

Když nebude plyn, bude špatně. Jsme malá zemička, která ale nenaslouchá možná ještě menším, ale chytřejším.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Každý sedlák věděl, že nemůže být jen o bramborách. Naši pseudoekologové si umanuli,  že nás zachrání slunce a vítr, drželi se hesla soudruha „poručíme větru, dešti“. Žádné jádro, žádné uhlí, pouze plyn, slunce, vítr. Plyn nám znechutil pan Putin, sluníčko moc nesvítí a zrovna nefouká. Naštěstí funguje internet, a tak jsem se podíval, jak se vyrábějí louče.

Jak se žije tady u vás „na Kladně“?

Život na Kladně až na malé okamžiky umírá, národ se chová tak, jak si vládnoucí elity přejí, ráno vstát, mazat do montovny, kde maká do dvou, nakoupí v německém Lidlu, maže domů, otevře si europivo, pilně si zvětšuje slovní zásobu u telenovely, pokusí se o sex a maže spinkat, aby mohl ráno zase do montovny, Lidlu...

Sledují lidé politiku, probírají ji u piva tak jako vždycky?

Politiku lidi přestávají sledovat, začíná je ale štvát nerovnováha v pomoci. Například Kladno vyčarovalo X bytů pro uprchlíky, naše matky samoživitelky platí v Kladně za 2+kk 15 000 korun. Vím, že v této situaci je každá rada dobrá, ale zapomíná se na občany české země. V lidech to bublá a bublá.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

4:44 Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

VIDLÁKŮV TÝDEN Všichni jsme jednou nohou v kriminále a úřady si už došláply na ty zemědělce, kteří v…