Nenapravitelní lidé! TOPkař se hrozně rozčílil nad volebním výsledkem Babiše

26.10.2013 17:03

ROZHOVOR ČSSD a TOP 09 doplněná komunisty. Takovou koalici předpovídá šéf pražské TOP 09 Jiří Vávra. Je pohoršen z toho, že se agent StB Andrej Babiš se svou stranou ANO ve volbách takhle vyšvihl. Naopak nadává na Václava Klause, protože se prý stal hrobařem tuzemské pravice.

Nenapravitelní lidé! TOPkař se hrozně rozčílil nad volebním výsledkem Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček a Jiří Vávra

Co si myslíte o vítězství ANO Andreje Babiše?

Jsem z toho zklamán, protože tahle společnost je nenapravitelná. Pokud selžou Věci veřejné, musí se to nahradit ANO, a pokud příště selže, tak se tam pravděpodobně objeví, nechci se dotknout žádné profese, ale prakticky svaz čehokoliv. Pravicové postoje ANO jsou iluzorní. ANO volilo standardní procento lidí, kteří jsou pouze naštvaní z podstaty a zvyklí nadávat, ale nepřemýšlet. Tam se to promítá. Bohužel i v Praze. Překvapením je pro mě, že vypadla SPOZ, což je zajímavý signál v politických názorech.

Nicméně SPOZ se již dlouho před volbami jevila jako rozpolcená strana. Kde jste ten dojem o jejich úspěchu sebral?

Je pravda, že už dříve byli slušně rozhození. Souhlasím.

Nemrzí vás, že jediná opravdová pravice v první pětici vítězných stran je TOP 09?

Velmi. Vždy mě bavila jakákoliv koalice s pravicovými subjekty, ale na komunální úrovni jsou koalice trochu jiné než na té vládní. Nejsem ale spokojen, že pravice dostává na frak. Vypadávají nám standardní koaliční partneři. Pokud vidím Václava Klause, který už několik let pracuje na destrukci pravice, a nemyslím jen na jeho vlastní stranu, kterou založil, aby ji vzápětí zničil. Zasloužil se o to, že máme Miloše Zemana na Hradě. Jestli je tento člověk pokládán za zachránce pravice, tak je to smutné. Poslední hřebík do rakve ODS svědčí o tom, že už nemá právo za pravicové subjekty mluvit.

Pracovali jsme společně v novinách Český deník, kde byl Václav Klaus veleben a pak se postoj vůči němu absolutně změnil. Nemyslíte si, že toto vaše zklamání z Klause pochází z těch dob?

Určitě. Už v těch novinách jsme diagnostikovali, což bylo patnáct let před ostatními, že Václav Klaus spasitelem pravice není, ale že to bude člověk, co v ní provede průšvih. Bohužel se to splnilo. Pokud tady dnes jsou lidé na pravici, tak je to TOP 09 a je osamocená. Karel Schwarzenberg ve svém exilu podporoval všechny chytré lidi, co odtud museli utéci, tedy vlastně protikomunistický odboj v Československu. Přesto před ním dali voliči přednost levicovému prezidentovi. A pak dá někdo dvojnásobek hlasů agentovi StB, který se dostal na svou pozici udáváním a zneužíváním privatizace. To je zlé.

O Karlu Schwarzenbergovi prohlásil autor knihy Bouře Paul Polansky, že byl nejspíš agentem CIA. Co vy na to?

Hodně bych si přál, kdyby tady byl někdo agentem něčeho jiného než StB či KGB. Nicméně si myslím, že tato republika je plná agentů KGB, FSB a dalších. Nyní se nám agenti StB asi dostanou do vysokých vládních funkcí. A tak kdyby tady byl někdo agentem něčeho normálního směrem na Západ, budu šťastný.

Můžete předpovědět, jak dopadne příští vládní koalice?

Jak se na to dívám, tak ČSSD a ANO doplnění komunisty. To se tady rýsuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…