Prague Pride bez peněz? Pokud uspějeme, zastavíme dotace na nepotřebné hlouposti, zní z Trikolory

12.05.2022 13:06 | Rozhovor

V české metropoli se už rozbíhá volební kampaň před letošními komunálními volbami, do kterých se zapojí také Trikolora. Podle Jakuba Němce však ještě není jasné, jestli samostatně nebo ve spojení s jinými stranami. Na druhou stranu Trikolora už poodkryla také část svého volebního programu. Chce např. zrušit dotace pro pražský festival Praque Pride. „Velké projekty typu metra se připravují mnoho let a není možné v jenom volebním období celou stavbu zrealizovat. Piráti tak jen dokončují projekty předešlých primátorů,“ říká také v rozhovoru Jakub Němec.

Prague Pride bez peněz? Pokud uspějeme, zastavíme dotace na nepotřebné hlouposti, zní z Trikolory
Foto: Archiv Jakuba Němce
Popisek: Jakub Němec z hnutí Trikolora

V Praze se již formují uchazeči o primátorský post a rozjíždí se předvolební kampaň. Jak vnímáte předvolební situaci v Praze? Půjde podle vás o souboj mezi koalicí SPOLU a Piráty?

Za mě i za Pražany doufám, že Piráti ani Praha sobě u voličů vůbec neobstojí! Co se týká formace „Spolu“, postavili dle mého špatného lídra. Pan Svoboda se již ve vedení Prahy předvedl a bohužel nic užitečného nevymyslel. V roli primátora bych rád, jako rodilý Pražák, viděl člověka, který Praze rozumí a chápe důležitost její prezentace v celosvětovém měřítku, ale nezapomíná na obyvatele Prahy a jejich každodenní problémy. Kvalita primátorů od dob Pavla Béma setrvale klesá.

Koalice SPOLU přišla s tím, že pokud bude v letošních volbách úspěšná, zruší v Praze cyklopruhy. Jak se na tento nápad díváte vy? Opravdu je to to hlavní, co trápí Pražany?

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47754 lidí
Prahu opravdu trápí mnoho témat a cyklopruhy jsou pouze jedním z problémů. Souhlasím, že je nutná revize účelnosti, četnosti využívání a bezpečnosti těchto cyklopruhů. Bohužel jsou cyklopruhy ve většině případů „namalovány“ bezhlavě, nemyslím si však, že plošné rušení je správnou cestou. Jsou zcela jistě místa, kam se hodí a plní svůj účel. Příkladem k okamžitému zrušení je křížení Hlávkova mostu a nábřeží Kpt. Jaroše, kde jde doslova o život a je velkým štěstím, že se cyklisté tomuto místu vyhýbají. Dalším nebezpečným místem jsou (nejen) Vinohrady, kde jsou cyklopruhy v jednosměrkách malovány do protisměru, nad takovým řešením zůstává rozum stát.

Naopak Piráti se chlubí tím, že se za jejich vlády podařilo v Praze zahájit výstavbu toužebně očekávané trasy D pražského metra. Jak se na tuto investici díváte vy?

Jsem za Pražany rád, že se alespoň tyto projekty spouští. Myslím si však, že jsou důležitější stavby pro Prahu, jako je například dostavba městského okruhu, most přes Vltavu v oblasti Suchdola, vybudování nových P+R parkovišť apod. Rozvoj, modernizace i výstavba nových tratí MHD musí jít ruku v ruce s celkovým dopravním řešením. Velké projekty typu metra se připravují mnoho let a není možné v jednom volebním období celou stavbu zrealizovat. Piráti tak jen dokončují projekty předešlých primátorů.

Prahu však v následujících měsících čeká jiná velká dopravní zkouška a tou je rekonstrukce Barrandovského mostu, klíčové dopravní spojky v metropoli. Co to bude podle vás pro Prahu znamenat? A bylo možné se na tyto nevyhnutelné komplikace lépe připravit?

Rekonstrukce Barrandovského mostu je dle odborníků nutná a pro Prahu to bude znamenat velké dopravní komplikace. Bohužel před zahájením oprav nebyly dokončeny objízdné trasy v dostatečné kapacitě, které by motoristům umožnily plynulý průjezd problémovou oblastí. Musíme se obrnit trpělivostí a doufat, že budou dodrženy termíny realizace. Věřte, že se mě jako obyvatele Prahy 12 jeho rekonstrukce velmi dotýká!

Jak se do souboje o pražský magistrát vloží Trikolora? Už máte jasno o případných spojencích či klíčových kandidátech?

Bohužel vám v tuto chvíli nemohu sdělit podrobnosti, jednání jsou složitá a stále probíhají.

Co na rozdíl od konkurence chce Trikolora nabídnout Pražanům?

Ve zkratce několik témat, které pokládáme za důležité, ale konkrétnější vizi zveřejníme na webových stránkách pražské Trikolory www.trikolorapraha.cz. Prosadíme lepší a konkrétnější financování do oblasti infrastruktury, dopravy, zdravotnictví, školství. Peníze v rozpočtu Prahy jsou a je třeba vynakládat je na společensky prospěšné projekty. Skoncujeme s finanční podporou politickým neziskovkám i s podporou Prague Pride a podobných pro Prahu, dle mého, nepotřebných hloupostí. Pražský magistrát by se měl starat především o své obyvatele a o co nejlepší a nejpřívětivější prostředí pro život ve městě.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedozrálí. Nemají na to.“ Zlá slova k Černochové za fotku. Vládnou emoce

16:05 „Nedozrálí. Nemají na to.“ Zlá slova k Černochové za fotku. Vládnou emoce

„Někteří vrcholní politici jsou infantilové. Nereprezentují demokracii, ale reprezentují emokracii. …