Vyděrači, gangsteři, fakt síla. Totálně vytočený Okamura ze sebe sypal zlá slova o adeptu na ministra

26.11.2013 10:20

ROZHOVOR Šéf české Transparency International David Ondráčka budoucím ministrem vnitra. To navrhuje lídr hnutí ANO Andrej Babiš. Když se ParlamentníListy.cz zeptaly na zmíněnou možnost šéfa hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, viděl rudě a připomínal kamikadze. Mluvil o gangsterech a podvodnících.

Vyděrači, gangsteři, fakt síla. Totálně vytočený Okamura ze sebe sypal zlá slova o adeptu na ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura předává Miroslavě Němcové květiny

Anketa

Vítáte, že se ČSSD, Babišovo ANO a KDU-ČSL blíží dohodě o vládě?

63%
37%
hlasovalo: 10610 lidí

Jak hodnotíte fakt, že Andrej Babiš z ANO navrhl na post ministra vnitra šéfa české pobočky mezinárodní organizace Transparency International Davida Ondráčku?

Přijde mi to velmi podivné. Vždyť Transparency International (TI) je organizace, která podvádí, lže a překrucuje informace. Dám konkrétní příklad. Před rokem označili v průzkumu za nejtransparentnější kampaň v prezidentské volbě, tedy křišťálově čistou, tu Jana Fischera. Na poslední místo dali mě, který kampaň ani nezačal. Neměl jsem jediný leták ani billboard. Napsali to jen z důvodu, že jsem odmítl odpovědět na jejich formulář. Před několika lety jsem TI kontaktoval jako občan, jestli by mi pomohli prošetřit kauzu Topolánkovy firmy VAE Controls. Vedení TI odpovědělo, že ho takové kauzy vůbec nezajímají. Tenkrát jsem si říkal, že jim jde hlavně o mediální prezentaci, ale při skutečné práci skutek utekl.

Opravdu si myslíte, že jde české Transparency International jen o mediální prezentaci?

Organizace TI mediální prezentaci potřebuje, aby získala veřejné peníze. Nicméně za tyto veřejné peníze zveřejňuje podvodné a lživé průzkumy. Křivě obviňuje, špiní a vydírá lidi, jako vydírala mě. Řekli mi, že když jim neodpovím na dotazník, tak mě pomluví a také to udělali. Když člověk neskáče, jak si oni písknou, tak zažije peklo. Absolutně proto nechápu, jak ředitel takové organizace může být ministrem vnitra. A podobných případů, jako je výše zmíněný, existuje vícero. Před rokem jsem je vyzval, aby se mi veřejně omluvili, ale neudělali to a dál provádějí dehonestační kampaň. Takže je přes ParlamentníListy.cz opět vyzívám k omluvě. Stejné je to s projektem Rekonstrukce státu, v němž se TI také angažuje.

Jak se chová projekt Rekonstrukce státu?

Vydírá, že jestli nepodepíšeme nějaký návrh TOP 09 proti korupci, tak nás opět bude dehonestovat. To jsou opravdu vyděračské a gangsterské metody. To je fakt síla. S mnoha protikorupčními opatřeními jsem souhlasil již dávno. Jsem silně protikorupčně zaměřen. Je ale zajímavé, že protikorupční návrhy TOP 09 nenabízela, když byla ve vládě. Opět je vše zpolitizované. Z neziskového sektoru se stal slušný byznys, a kdo do toho vosího hnízda šlápne, je okamžitě počastován kritikou.

Na českou Transparency International jste podal i trestní oznámení. Máte nějaké zprávy, co se s ním děje?

Dostal jsem vyrozumění, že ho soud po přečtení návrhů předal policii k došetření. U nás v Česku tyto věci trvají dlouho, takže další vyrozumění ještě nemám. Ten prezidentský průzkum byl ale do očí bijící a stejné to bylo i nyní před volbami do Poslanecké sněmovny. Z důvodu, že podvodníkům a lhářům odpovídat nebudeme, jsme s nimi už nekomunikovali. Opět nás vyděračsky pomluvili. Jsou to normální gangsteři. A takovéhle manýry by se mohly dostat na ministerstvo vnitra. To přeci nelze. Vždyť každý občan může odmítnout odpověď. Úsvit přímé demokracie byla ve volbách jednou z mála stran, která měla transparentní účet, a byli jsme financováni transparentním úvěrem. Všichni občané se na vlastní oči přesvědčili, že naše kampaň byla nejméně vidět, protože jsme prostě neměli moc peněz.

Budete o tom jednat s představiteli hnutí ANO?

Nejsme přizváni k jednání o vládě, takže nemáme možnost to ovlivnit. Věřím ale, že se nad tím ANO zamyslí. U hnutí ANO s důvěrou předpokládám, že se bude snažit prosadit nějaké změny k lepšímu. Možná, že jde ohledně TI o nedostatek informací, ale nevidím v tom zlý úmysl. Z toho bych je nepodezíral.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…