Berdychová: Na olympiádu do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců

26.08.2018 16:04

Rada kraje doporučila zastupitelstvu schválit účast výpravy mladých sportovců – reprezentantů našeho kraje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2019. Sportovní událost, která je největší a nejvýznamnější multisportovní akcí svého druhu pořádaná v České republice pro děti a mládež se uskuteční 23. až 28. června 2019 na sportovištích v Libereckém kraji.

Berdychová: Na olympiádu do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Do Liberce pošleme výpravu 302 sportovců a vkládáme do nich velké naděje. V našem kraji vyrůstají talentovaní sportovci, o kterých v příštích letech určitě uslyšíme. Je skvělé vidět, jak děti upřednostňují aktivní trávení volného času, sportují a chtějí si porovnávat síly. Doufám, že podpora kraje namotivuje mládež k dalšímu sportovnímu snažení a třeba za několik let uvidíme některé z nich na velké olympiádě,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, odpovědná za oblast sportu.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her a mladí účastníci zažijí kromě samotného sportování i zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici a složení olympijské přísahy.

Všech uplynulých 16. ročníků Olympiád dětí a mládeže se Královéhradecký kraj aktivně účastnil a čtyřikrát obsadil v celkovém bodování krajů medailové příčky. Jednotlivě si pak mladí sportovci z minulých ročníků přivezli 362 cenných kovů.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…