Chalupa (ANO): Dokážeme se definitivně zbavit toho, co nás brzdí?

19.10.2017 19:50

Volme ty, kteří mají potřebné zkušenosti, znalosti, vůli a sílu potřebné věci skutečně prosadit, ne o nich jenom sladkobolně žvanit a ve 4-letých cyklech jen slibovat, slibovat a zase jen slibovat... Jinak se z té polovičatosti nikdy nedostaneme!

Chalupa (ANO): Dokážeme se definitivně zbavit toho, co nás brzdí?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

V mediích se velmi často opakuje konstatování, že letošní volby nemají ústřední, „nosné“ téma.

Dovolím si velmi důrazně nesouhlasit – je tomu naopak.

Letošní volby jsou o tom ZDA se DOKÁŽEME DEFINITIVNĚ VYMANIT z domněle neohrozitelných „zavedených“ pořádků, tedy pořádků, které jsou systémově zkonstruovány a udržovány při životě nikoli většinou, ale menšinou která sama sebe delegovala do role "rovnějších mezi rovnými", menšinou tvořenou ekonomickým a politickým propojením exkluzivních klientelistických skupin, které minimálně v České republice dosahovali minulých 25 let požitků, o nichž se předchozím komunistům mohlo jenom zdát – bezbřehé a BEZTRESTNÉ ROZKRÁDÁNÍ veřejného majetku, tunelování státních rozpočtů s účelově vytvářenou astronomickou nehospodárností – a je úplně jedno zda byla způsobena úmyslně či díky nekompetenci příslušných lidí.

Cenu za toto chování „standardních“ politických reprezentací, bezskrupulózně spolupracujících "napříč poltickým spektrem", řízených ze zákulisí NETRANSPARENTÍMI, MOCENSKO-EKONOMICKÝMI STRUKTURAMI zaplatil a bohužel i pár let ještě bude platit kdo? No přece daňový poplatník, nikoliv konkrétní viník, ale my všichni (není to náhodou socialismus na n-tou?) – proto nemáme na civilizované důchody, proto nemáme na platy učitelů, proto je armáda a policie ve stavu v jakém je….

Je v podstatě jedno, jaké máme politické názory, primárně jde o to, zda chceme (či nechceme), aby země začala fungovat jinak, aby se stát přestal chovat arogantně a s penězi, které od nás vybere, zacházel s nejvyšší mírou odpovědnosti a hospodárnosti (jako v normální firmě nebo domácnosti). Pokud se podaří zásadně změnit fungování státu, pokud se stát přestane škrábat levou rukou za pravým uchem a bude vědět co chce, proč to chce, kdy to chce a kolik nás to bude stát  – pak budeme mít bez problému dostatek prostředků na vše, na čem se společnost, my všichni, bez ohledu na ideologie, osobní či politické antipatie shodneme – tedy na tom, co jsem již výše zmínil.  

A samozřejmě s tím bezprostředně souvisí i to co se odehrává okolo nás, jak funguje EU.  Je zde jasná tendence stále se zrychlujícího úpadku popularity otevřeně prounijních a proimigračních socialistických stran. Madam Merkelová a SRN stála neoddiskutovatelně na počátku celé evropské krize v souvislosti s invazí muslimů, respektive nositelů a šiřitelů viru Politického islámu do Evropy. V EU došlo k bezprecedentnímu a dodnes neřešenému a nepotrestanému porušení tzv. Dublinského protokolu. Důsledek: terorismus, kriminalita (sexuální zločiny), nebezpečí epidemie chorob, otevřená neochota příchozích se přizpůsobit a naopak nepokryté agresivní vyžadování toho, abychom se my přizpůsobily příchozím….což se v řadě případů a v řadě zemí EU také nakonec děje.

Plně souhlasím a hlásím se k tomu, že politické cíle, politika jednotlivých politických subjektů, musí být jasné a zřetelně čitelné, nikoli polovičaté a zamlžené. Politický program musí obsahovat otázky pro národ podstatné, nikoli zástupná témata, většinou orientovaná na to či ono nepatrné zlepšení životní úrovně, což se po volbách z nějakého „dobrého“ důvodu zapomene.

Pro mne jsou otázky související s obranou země a bezpečností občanů, tedy i těch, které se týkají imigrační krize a našeho vztahu k Evropské unii vůbec, prioritní, mající z mého pohledu a zkušeností přednost před relativní prosperitou. Nemám problém se k těmto věcem otevřeně vyjadřovat, a protože jenom kritizovat umí skutečně každý, navrhuji a budu navrhovat řadu opatření, která jsou s to tuto situaci řešit.

ANO, naše svoboda, demokracie, státní suverenita, naše národní identita je v ohrožení a cestou voleb, tedy nejširšího možného referenda, bychom nyní měli konečně volit ty, kteří mají potřebné zkušenosti, znalosti, vůli a zejména sílu potřebné věci skutečně prosadit, ne o nich jenom sladkobolně žvanit a slibovat a slibovat a slibovat….. Volme takové osobnosti a politické subjekty, které nás dál nepovedou, po 25 letech zjevně nevyužitých šancí, do stanice „Po nás potopa“.

Dosluhující poslanec a číslo 9 na kandidátce ANO v Jihomoravském kraji

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.