Dobrá volba požaduje prošetření nesoutěžního jednání vydavatelů stravenek

19.10.2017 14:42

Zástupci politické strany Dobrá volba podali dne 18. října k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže podnět k přezkoumání dodržování předpisů o hospodářské soutěži ze strany společností vydávajících stravenky a jiné benefitní poukázky.

Dobrá volba požaduje prošetření nesoutěžního jednání vydavatelů stravenek
Foto: Dobrá volba
Popisek: Dobrá volba

Existuje důvodné podezření, že mezi třemi největšími zahraničními vydavateli stravenek působícími na českém trhu dochází k protizákonné koordinaci a naplňování společné obchodní strategie. Tyto hlavní společnosti působící na českém trhu vydávání stravenek mohou společným účelovým postupem vytvářet kartelové dohody, čímž může docházet k významnému porušování přirozeného tržního prostředí.

Dobrá volba požaduje prošetření, zda na úkor účelového postupu vydavatelů stravenek nedochází k poškozování zaměstnanců a zaměstnavatelů. Pokud si tři společnosti určují pravidla a podmínky trhu, mohou inkasovat netržní marže na úkor svých klientů – zaměstnavatelů a zaměstnanců, jimž stravenky slouží jako benefity. Je třeba dát větší prostor konkurenci na trhu, aby přirozené tržní podmínky nabízely občanům co nejlepší možné výhody a aby lidé nebyli znevýhodňováni kvůli nestandardním postupům velkých zahraničních firem.

Třemi největším vydavateli stravenek na českém trhu jsou navíc zahraniční – francouzské společnosti, čímž dochází k vyvádění veškerých zisků z distribuce stravenek na českém trhu mimo ČR. Chceme zamezit tomu, aby docházelo k nadměrnému vyvádění zisků a příjmů do zahraničí – je prioritní, aby české peníze zůstaly doma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.