Filip (KSČM): Účelové argumentace

17.10.2017 16:50

Nestačím se divit, co někteří lidé jsou schopni udělat pro manipulaci s veřejným míněním, zejména když jsou na to školeni.

Filip (KSČM): Účelové argumentace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Takový pan kardinál Dominik Duka se před blížícími volbami vehementně věnuje věcem světským a v sobotních Lidových novinách burcuje proti rozhodování většiny, která není většinou podle jeho představ. Tvrdí, že představuje-li většina jen pár tisíc lidí, uznává se vítězství většiny jen těžko. Asi rád zapomněl, že církevní restituce byly schváleny většinou jednoho hlasu a to ještě pravomocně odsouzeného poslance ODS. Ale to je přeci jiný případ. Rozhodnutí o tzv. restitucích je pro pana kardinála konečné a téma považuje za uzavřené. Zároveň jedním dechem varuje před zadlužováním státu a nerozpakuje se poučovat nás o tom, že státní představitelé nerozdávají ze svého, ale rozdávají z daní nás všech. „A následky jejich lehkovážnosti ponesou další generace.“ Zapomněl však dodat, že z daní nás všech jsou placeny i nezdaněné finanční náhrady za nevydaný církevní majetek ve výši 59 miliard korun, zvýšené o inflaci, a stát současně financuje i platy duchovních, na které dává ročně přibližně 1,5 miliardy korun. A tak na závěr použiju jeho možná  ukázku dvojího metru : „Jsem ten, kdo má radit papeži“, říká v rozhovoru pan kardinál. Škoda, že se toho nedrží.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci