Hejtman Hašek se sešel s olympioniky. Slíbil podporu kraje

05.10.2015 22:42

S více než pěti desítkami jihomoravských sportovců, kteří se připravují na Letní olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru, se sešli v pondělí 5. října 2015 v brněnské Löw-Beerově vile hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a další představitelé kraje.

Hejtman Hašek se sešel s olympioniky. Slíbil podporu kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hejtman v úvodu setkání, kterého se účastnili také trenéři a funkcionáři jednotlivých sportovních svazů, připomněl, že podpora sportu, zejména mládežnického, patří k prioritám krajské samosprávy.

„Letos jsme přistoupili k velmi masivní finanční podpoře sportu v regionu. Uzavřeli jsme řadu memorand se sportovními organizacemi, setkal jsem se se zástupci řady vašich svazů, oddílů i Českého olympijského výboru. Za deset měsíců začne v Brazílii olympiáda  a řada z vás má na dosah to, aby Českou republiku a jižní Moravu mohla reprezentovat v nejrůznějších sportovních disciplínách. Ve vedení kraje jsme se domluvili na jedné ne zcela běžné věci. Stojíme o to, abyste měli vytvořeny co nejlepší podmínky, takže jihomoravského sportovce, který bude mít šanci reprezentovat v Riu, podpoříme individuální dotací sto tisíc korun. Je to příspěvek regionu k vašim vynikajícím sportovním výsledkům a vaší přípravě,“ zdůraznil hejtman Hašek.

XXXI. letní olympijské hry se uskuteční ve dnech 5. až 21. srpna 2016. V brazilském městě Rio de Janeiro se bude soutěžit v celkem 28 sportech. Na poslední olympiádě v Londýně před třemi lety se mj. olympijskou vítězkou ve veslování stala brněnská rodačka Miroslava Knapková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace