Hejtman Kuba: Náš kraj je nejlepší

08.06.2021 16:05

Informace hejtmana Jihočeského kraje o očkování v tomto týdnu.

Hejtman Kuba: Náš kraj je nejlepší
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Milí Jihočeši, tak dneska ke zprávě o očkování přikládám obrázek pořadí krajů v počtu očkovaných na 100 obyvatel.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Když vynecháme Prahu, která je plná fakultních nemocnic a těžko se s tím soutěží, tak NÁŠ kraj JE NEJLEPŠÍ. Moc díky všem, kteří se na tom podíleli a podílejí! Jste skvělí!

A teď jak pokračujeme tenhle týden.

Máme k dispozici vakcíny od Pfizer 38 010 dávek. Očkovací látkou Moderna a AstraZeneca už v jihočeských OČKÁCH první dávky neočkujeme. Tyto vakcíny už dlouhodobě necháváme k dispozici praktickým lékařům. Obě očkovací látky však stále potřebujeme na druhé dávky. Celkem v tomto týdnu na první i druhé dávky vyočkujeme 38 328 dávek vakcín. Na ty druhé potřebujeme celkem 22 812 vakcín. 22 494 Pfizeru a 318 Moderny. Takže tento týden zvládneme v našich OČKÁCH nově prvními dávkami naočkovat 15 516 Jihočechů.

Praktičtí lékaři už si objednávají vakcíny sami mimo kraj, takže kolik jich dostanou už neumím říct.

Už jsou otevřené všechny věkové kategorie od 16 let. V našich OČKÁCH před závorou na PIN teď čeká cca 10 tis Jihočechů. Všem ho postupně během týdne budeme posílat, aby si zarezervovali termín. To že nepřijde hned, ale pár dnů čekáte, je teď normální, ale v tom příštím týdnu by naprostá většina zájemců měla být očkována. Jasně, že se do systému dohlašují ještě další a je to dobře, protože potřebujeme naočkovat co nejvíc Jihočechů. V těch kategoriích nad 65 let máme proočkováno 70-80 % populace, což je super. To jsou lidé, kteří nejčastěji končili v nemocnicích. Systém nové zájemce pořád řadí podle věku, takže se nezlobte, když na PIN budete pár dnů čekat. To je teď prostě realita a je to tím, že máme málo vakcín na první dávky a velké množství těch druhých. Ale podle našich odhadů bychom měli naprostou většinu zájemců stihnout naočkovat během následujících cca 2 -3 týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…