Hejtmanka Vildumetzová: Necháme prověřit technický stav Císařských lázní

22.10.2017 7:39

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uvolnění finančních prostředků na odborné posouzení aktuálního stavebně technického stavu Císařských lázní. Národní kulturní památka z konce 19. století i přes investice do opravy střechy stále chátrá. Vypracování dokumentu by mělo stát zhruba 200 tisíc korun.

Hejtmanka Vildumetzová: Necháme prověřit technický stav Císařských lázní
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

I přes několik let probíhající obnovu střešního pláště z Programu záchrany architektonického dědictví dochází ke zhoršování celkového stavebně technického stavu budovy a některých uměleckořemeslných prvků.

„Je dobré, abychom věděli, jestli je tam nějaký problém. Můžeme na něj pak bezprostředně reagovat v rámci celkové rekonstrukce objektu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Mezi vedením kraje, který je vlastníkem památky, a městem Karlovy Vary probíhá diskuse o dalším postupu v obnově Císařských lázní a o nalezení nejvhodnějšího využití objektu.

V minulém týdnu se hejtmanka Jana Vildumetzová dokonce sešla s památkáři, aby spolu prodiskutovali možnost vytvoření koncertního sálu pro symfonický orchestr. Tento záměr u nich ale narazil, protože by dle jejich slov došlo k narušení obvodového zdiva. Památkáři upřednostňují, aby budova i v budoucnu sloužila alespoň zčásti původním lázeňským účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…