Hejtmanka Vildumetzová: Občanům Sokolovska se otevřou atraktivní pracovní příležitosti

16.12.2017 19:52

Německá automobilka BMW postaví u Sokolova zkušební centrum.

Hejtmanka Vildumetzová: Občanům Sokolovska se otevřou atraktivní pracovní příležitosti
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

?Automobilový koncern BMW Group začne u Sokolova stavět nové zkušební centrum pro testy autonomních vozů. Půjde o první vývojový areál ve východní Evropě. Investice do polygonu s rozlohou 500 hektarů by měla dosáhnout stovek milionů eur a přinést stovky pracovních míst. V Praze to dnes oznámili představitelé BMW Group, Vlády ČR a zástupci Karlovarského kraje.

„V Sokolově jsme našli ideální podmínky a lokaci pro testování vozidel. Otevření prvního vývojového centra ve východní Evropě vytvoří nové možnosti a současně bude milníkem v historii naší společnosti. Spolupráce s vlastníkem pozemků, společností Sokolovská uhelná, a všemi politickými zástupci byla extrémně pozitivní a je založena na vzájemné důvěře,“ vysvětlil zástupce BMW Group Herbert Grebenc  výběr regionu. ?S uvedením centra do provozu se počítá začátkem příštího desetiletí.

Podle hejtmanky Jany Vildumetzové jde o přelomové rozhodnutí, jež je klíčové pro obyvatele celého kraje: „Pro Karlovarský kraj mají plány tak významného investora, jakým je německá automobilka BMW, naprosto zásadní význam. Náš region patří ke třem strukturálně postiženým krajům v republice, chybí zde výzkum, vývoj a inovace, potýkáme se s chybějícími pracovními místy, navíc Sokolovsko projde v budoucnu postupným útlumem těžby a lidé budou hledat nové uplatnění. Díky nabídce stovek nových pracovních míst v souvislosti s vybudováním zkušebního centra pro autonomní vozy v oblasti Velké podkrušnohorské výsypky a vzhledem ke vzniku vývojového pracoviště můžeme začít psát zcela novou kapitolu rozvoje regionu. Občanům Sokolovska a celého kraje se otevřou velmi atraktivní pracovní příležitosti. Záměr přichází v ten pravý čas a my vynaložíme veškeré úsilí, aby vedení Karlovarského kraje bylo pro společnost dobrým partnerem a oporou v uskutečnění všech plánů.“ 
 


V souvislosti s oznámením investice společnosti BMW Group v Karlovarském kraji se připravuje společná Deklarace o spolupráci mezi vládou ČR a firmou. „Vláda se návrhem této deklarace po odborné stránce  bude zabývat v nejbližším období. Ministerstvo průmyslu a obchodu velmi vítá takovéto typy investic, které kromě vysoce kvalifikovaných a specializovaných pracovních pozic přinesou české ekonomice také vysokou přidanou hodnotu,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu české vlády Tomáš Hüner.

BMW Group je se svými značkami BMW, MINI a Rolls-Royce vedoucím výrobcem prémiových automobilů a motocyklů, stejně tak jako poskytovatelem prémiových finančních produktů a služeb mobility. BMW Group je globální společností s 31 výrobními a montážními závody ve 14 zemích a celosvětovou prodejní sítí se zastoupením ve více než 140 zemích.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …