Hlaváček: Nové Dvory nově. Územní studie prověří okolí nové zastávky metra D

16.06.2020 5:29

Nové Dvory čeká proměna. Území Prahy 4 a Prahy 12, které se stane jednou ze spádových oblastí připravované nové linky metra D, prověří nová územní studie.

Hlaváček: Nové Dvory nově. Územní studie prověří okolí nové zastávky metra D
Foto: Facebook
Popisek: Architekt Petr Hlaváček

Do její tvorby se zapojí obě městské části, které budou spolupracovat již na jejím zadání. Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy v tomto roce vybere zpracovatele studie, která bude hotova v roce 2022.

Území Nových Dvorů, které se rozkládá na jihu Prahy, je jednou z klíčových oblastí budoucího rozvoje města, a to zejména z důvodu připravované stanice linky metra D. Na přípravách lokality se již dlouhodobě pracuje, a proto podnět na vytvoření územní studie podala přímo Rada hlavního města Prahy. Cílem studie je ověřit míru využití této lokality.

„Jedná se o metropolitní prioritu a jedno z klíčových území budoucího rozvoje města, které lze charakterizovat jako významné obvodové centrum s potenciálem centra celoměstského a klíčovou spádovou oblast ve vztahu k budoucí stanici metra D. To je navíc jedním z nejvýznamnějších pražských projektů, které pomůže město lépe propojit a podpořit jeho rozvoj i v okrajových částech Prahy. Veškeré lokality v okolí budoucích stanic metra bychom proto rádi důkladně prověřili, jak z hlediska kapacit, tak z hlediska kvality urbanismu,“ komentuje chystanou studii Nových Dvorů Petr Hlaváček, I. náměstek primátora hl. m. Prahy.

Urbanistická studie navrhne konkrétní možnosti výstavby a prověří i východ území. „V západním čtverci lokality Nových Dvorů se počítá s výstavbou bytových i administrativních budov, které budou doplňovat kvalitní veřejná prostranství. Ve východní části řešeného území pak studie předpokládá, že by zde mohla vzniknout venkovní sportoviště a parky,“ popisuje návrh Ondřej Boháč, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Grafiku naleznete ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.