Jakob (TOP 09): Chystáme krajskou turistickou kartu návštěvníka

01.11.2020 15:39

Kultura a cestovní ruch ve Středočeském kraji zažívají tvrdou krizi. Nová krajská koalice avizovala, že se bude připravovat na to, až pandemie koronaviru opadne a opět bude možné cestovat a navštěvovat kulturní akce. Kromě dostatek financí by mohla cestovnímu ruchu a kultuře pomoci také aplikace, která bude umět vymyslet návštěvníkům program na míru.

Jakob (TOP 09): Chystáme krajskou turistickou kartu návštěvníka
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

Krize spojená s pandemií koronaviru tvrdě dopadla na kulturu a cestovní ruch v kraji. Nová krajská rada tedy bude mít za úkol tuto situaci řešit. V současnosti se mnoho dělat nedá. Jan Jakob, který bude mít rezort na starosti, se chce ale co nejdříve začít připravovat na to, až bude po krizi.

"Já se budu snažit, abychom až ta koronavirová krize odejde, byli nachystaní a přilákali návštěvníky a turisty. Takže jsem připraven a rád bych navštívil všechny příspěvkové krajské organizace, samozřejmě i Středočeskou centrálu cestovního ruchu, abychom nastavili to fungovaní tak, abychom potom byli připraveni," říká Jan Jakob, kandidát na radního Středočeského kraje.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Do budoucna je pak potřeba zajistit moderní služby, které budou moci využít jak čeští, tak i zahraniční turisté. Podle Jana Jakoba by mohla výrazně pomoci krajská turistická karta, tedy aplikace, která bude umět přizpůsobit návštěvu kraje potřebám návštěvníků.

"Vybere těm návštěvníkům program přesně podle jejich představ. Doporučí jim, co mají navštívit, kde se mohou ubytovat a podobně. Podobný systém bych rád zavedl a v podstatě i centrála cestovního ruchu by mohla připravovat konkrétní balíčky pro konkrétní skupiny, ať už jsou to rodiny s dětmi nebo senioři," dodává Jan Jakob.

Klíčové bude samozřejmě zajistit pro oblast kultury a cestovního ruchu dostatek finančních prostředků. Budoucí krajská koalice se už teď dohodla na tom, že půjde cestou postupného navyšování rozpočtu pro tato odvětví. V rámci lákání turistů ze zahraničí do regionu pak chce kraj spojit síly s Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…