Kalousek (TOP 09): Když pomluvy necháte viset ve veřejném prostoru bez okamžité reakce, stanou se písmem svatým

06.10.2015 16:15

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny 6. října 2015:

Kalousek (TOP 09): Když pomluvy necháte viset ve veřejném prostoru bez okamžité reakce, stanou se písmem svatým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v pořadu OVM

Trpké zkušenosti z politického života mě naučily, že když některé pomluvy necháte viset ve veřejném prostoru bez okamžité reakce, stanou se písmem svatým a pak se také jako písmo svaté opakují.

Já jsem neměl na dnešní den svolánu žádnou tiskovou konferenci a nemám jinou bezprostřední možnost reagovat, než teď, protože reaguji do veřejného prostoru. A chtěl bych tedy tímto veřejným prostorem i vaším prostřednictvím se ohradit proti pomluvám, které zazněly před 20 minutami na tiskové konferenci poslaneckého klubu ANO, a teď o těch tématech která byla diskutována, o těch budeme mluvit u jednotlivých bodů, ale zazněly a kolegové, kteří na té tiskové konferenci byli, jistě potvrdí, že řekli: Pan Kalousek byl vždy spojen s hazardem. Pan Kalousek vždy podporoval hazard. Vzpomeňme jenom jeho nešťastného rozhodnutí, když podepsal videoloterijní terminály a my starostové jsme s tím pak měli spoustu starostí. To bylo řečeno jako fakt. Jako ověřený fakt!

Tak já teď prosím, abych mohl říct, aniž bych tomu dával znaménka plus nebo minus, protože kladné či záporné body máme získávat z politické diskuse, a já teď nechci tomu dávat ani znaménka plus nebo minus. Já vás chci seznámit s fakty, ověřitelnými fakty v otevřených zdrojích, jak to bylo doopravdy. Není pochyb o tom, že poprvé, a je to ověřitelné, byl hazard zdaněn za ministra financí Miroslava Kalouska s účinností od 1. 1. 2012. Není pochyb o tom, že videoloterijní materiály, ten technologický pokrok a současně mord, který zamořil celou řadu našich obcí, souhlasí.(?) Není pochyb o tom, že povolení těchto videoloterijních terminálů nepodepsal ministr financí Miroslav Kalousek, ale podepsal ministr financí Bohuslav Sobotka, dnes předseda vlády, na základě řádného správního řízení.

S těmito videoloterijními terminály jeho nástupci se nějakým způsobem v rámci správního řízení, nikoli, v rámci politických rozhodnutí, potýkali. A není pochyb o tom, jakým tempem se s tím potýkali. Tedy, prosím pěkně, za ministra financí Miroslava Kalouska, a znovu říkám ověřitelná čísla ministerstva financí, za ministra financí Miroslava Kalouska bylo zrušeno 12 389 videoloterijních terminálů. Za ministra financí Jana Fischera přibylo 549 videoloterijních terminálů. A za ministra financí Andreje Babiše bylo zrušeno 3225 videoloterijních terminálů. Ministr financí Miroslav Kalousek snižoval počty terminálů v České republice průměrným tempem 400 kusů měsíčně. Ministr financí Jan Fischer navyšoval počet videoloterijních materiálů průměrným tempem 110 kusů měsíčně. A ministr financí Andrej Babiš snižuje počet videoloterijních materiálů tempem 3225 videoloterijních terminálů měsíčně. (?) Tedy tempem čtyřikrát pomalejším než to dokázal snižovat Miroslav Kalousek. Informace, které zazněly na tiskové konferenci konané zde v této Poslanecké sněmovně, a proto se cítím oprávněn zde v Poslanecké sněmovně zareagovat, byly pouze sprostými pomluvami. Omluvu nechci, protože kdybych měl chtít omluvy za všechny sprosté pomluvy, které zástupci hnutí ANO o mně rozšířili do veřejného prostoru, tak jsme tady do konce volebního období a neděláme nic jiného. To by byla ta skutečná obstrukce.

Omluvu nechci, ale pokládám za nezbytné, aby zazněla přesná pravdivá čísla, přesné pravdivé informace. Všechny ty informace jsem pronesl na zvukový záznam a všechny jsou ověřitelné z otevřených zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…