Lachnit: Osmý ročník turnaje SENzačních SENiorů v stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna

06.02.2022 14:51 | Tisková zpráva

„Jednou z nejvýraznějších seniorských sportovních akcí bývá každoroční Lednový turnaj SENzačních SENiorů v stolním tenisu, který se koná pravidelně koncem ledna v Komunitním centru Prádelna,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Osmý ročník turnaje SENzačních SENiorů v stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

„Turnaj letos proběhl již poosmé, a to ve dnech 24. a 27. ledna, přičemž ve středu 2. února byli vyhlášeni vítězové všech kategorií,“ dodává Lachnit.

Akci si organizují sami senioři, pouze v koordinaci s pracovníky Komunitního centra Prádelna. Přihlášení účastníci jsou zařazeni do hracích tabulek a kategorií – dvouhra muži/ženy, čtyřhra muži/ženy/smíšená. Turnaje se účastní především senioři, kteří navštěvují pravidelně hernu stolního tenisu v Komunitním centru Prádelna v pondělí a ve středu, nicméně se mohl přihlásit i jiný hráč, senior z Prahy 5. Turnaj podpořil svými produkty také významný partner komunitního centra Pivovar Staropramen.

Stolní tenis představuje jednu z prvních seniorských aktivit od samotného vzniku Komunitního centra Prádelna, která oslovila seniory z okolí a spolu s kurzy práce s počítačem dala impulz k rozvoji komunitního centra do dnešní podoby. Již v roce zde 2012 vznikla zmiňovaná herna stolního tenisu, jež funguje dodnes a kolem níž se utvořila komunita seniorů, aktivně se věnujících stolnímu tenisu.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

A jelikož právě neorganizovaní senioři-pravidelní návštěvníci se zapojili od samého začátku do projektu Senzační Senioři Nadace Charty 77, nese tento turnaj jeho jméno. Zároveň je důležité připomenout dvě nejvýraznější osobnosti, se stolním tenisem v komunitním centru spojené. První je zakladatel herny stolního tenisu pan Miroslav Jiskra, druhý jeho následovník a systematický organizátor pan Václav Svoboda. Lednový turnaj tak svým způsobem představuje i poctu a poděkování „in memoriam“ oběma zakladatelům oblíbené seniorské sportovní aktivity v komunitním centru.

„Letos již poosmé byly předány diplomy vítězům i poraženým hráčům v tradičním Lednovém turnaji SENzačních SENiorů ve stolním tenisu. Každoročně se na to velmi těším, protože z účastníků přímo srší energie a radost z pohybu. Zároveň je také každý rok znatelná zvyšující se úroveň a technická vyhranost jednotlivých hráčů, samotný turnaj už získal určité renomé. To mi jenom potvrzuje přínos a význam existence Komunitního centra Prádelna pro široké spektrum návštěvníků z řad seniorů,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který pravidelně přebírá nad Lednovým turnajem SENzačních SENiorů v Komunitním centru Prádelna záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!