Lank (Úsvit): Z Evropské unie se stala diktátorská organizace

03.05.2016 17:10

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny dne 3. 5. 2016

Lank (Úsvit): Z Evropské unie se stala diktátorská organizace
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Hezké odpoledne, vážené kolegyně, vážení kolegové. Rád vás zase po nějaké delší době vidím. Věřím, že to je vzájemné.

Navrhujeme v rámci opozičního okénka projednat sněmovní tisk číslo 620. Je to náš návrh zákona o referendu o vystoupení České republiky z Evropské unie. Navrhujeme ho zařadit podle dohody za návrhy ostatních stran.

Dneska jsme se dočetli, že Evropská komise bude prosazovat zavedení bezvízového styku s Tureckem i přesto, že Turecko neplní dohody, které byly dříve uzavřeny. My dlouhodobě říkáme, že není možné mít bezvízový styk s 75milionovou muslimskou zemí, která spolupracuje s Islámským státem. Mít bezvízový styk s Tureckem je jako mít bezvízový styk s teroristy z Islámského státu. To je naprosto zásadní ohrožení bezpečnosti nejenom Evropské unie, ale i bezpečnosti naší.

Druhým bodem, který nám Brusel diktuje, jsou povinné kvóty na přerozdělování imigrantů. Součástí je i návrh, že každý členský stát Evropské unie by se mohl vykoupit a za každého nepřijatého imigranta zaplatit Evropské unii v přepočtu skoro 7 milionů korun. Pokud tedy máme jenom v tomto roce přijmout 3 tisíce imigrantů, můžeme jenom za první várku imigrantů zaplatit 21 miliard korun, což je například přibližně polovina našeho ročního rozpočtu na obranu.

Dámy a pánové, já jsem myslel, že už mě tady asi jen tak něco nepřekvapí, ale takovouhle zhovadilost, s omluvou, to jsem ještě nezažil. My na jedné straně čelíme vydírání ze strany Turecka a na straně druhé v podstatě čelíme žádostem o výpalné ze strany Evropské unie. Jinak než výpalné se to nazvat nedá. Těch 7 milionů korun na jednoho odmítnutého imigranta, které bychom měli zaplatit Evropské unii, tak kdyby těch 7 milionů korun šlo do místa původu těch imigrantů, kde ty problémy jsou, tak by to reálně mohlo zachránit desítky, stovky životů, a to ani nemluvím o tom, kdybychom těch 7 milionů investovali do našich vlastních potřebných občanů. (V sále je velmi rušno.)

Dámy a pánové, tohle už není spolupráce, tohleto je normální vazalství. Z Evropské unie se stala diktátorská organizace.

A já na vás aspoň nebudu muset křičet, jak mi bylo minule vyčteno.

Z Evropské unie se stala normální diktátorská organizace. Proto navrhujeme po vzoru Velké Británie referendum o vystoupení z Evropské unie. Cílem je po jejím vzoru, tedy Velké Británie, vytvořit tlak na změnu chování Bruselu. Chci zdůraznit, že cílem není zničit to, co je na Evropské unii dobré. Zásadní ale je spolu s Velkou Británií, Maďarskem, Slovenskem a dalšími zeměmi, které mají eurorealistické vlády, zastavit sebevražednou proimigrační politiku bruselských elit a paní kancléřky Merkelové. Naší vizí je, že se Unie vrátí k hospodářské unii, která podporuje volný pohyb zboží. Tady totiž z členství v Evropské unii plynou jednoznačné výhody. Nelze ale akceptovat, aby nám Evropská unie diktovala imigrační kvóty, aby nám Evropská unie diktovala bezvízový styk s nebezpečnými státy a další věci, které nás bezprostředně ohrožují.

Proto opakuji, navrhujeme projednání našeho návrhu na referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie. Tak jako lidé měli možnost si sami rozhodnout, jestli do Evropské unie vstoupíme, tak je naprosto legitimní, aby měli možnost si i rozhodnout, jestli v ní setrváme, anebo jestli prostě odejdeme. Je evidentní, že Evropská unie, do které jsme tenkrát vstupovali, je naprosto odlišnou od Evropské unie, ve které teď jsme. A bohužel, a je mi líto, že to musím říct, ale Evropská unie se přestává chovat jako náš partner, ale začíná se pomalu ale jistě chovat jako náš nepřítel.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…