ODS: Koalice politických trafik nechce řešit neúnosnou dopravní situaci v Praze

19.10.2017 11:26

S dnešním mimořádným jednáním Zastupitelstva hlavního města Prahy se vládnoucí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice vypořádala vskutku „šalamounsky“. Na jednání zastupitelstva její členové ani nedorazili a tím pádem nebylo zastupitelstvo usnášeníschopné a žádné jednání neproběhlo.

ODS: Koalice politických trafik nechce řešit neúnosnou dopravní situaci v Praze
Foto: ODS
Popisek: ODS

Mimořádné jednání svolala opoziční ODS společně s TOP09 a Nezávislými jako reakci na nedávný pokus radní Plamínkové zablokovat výstavbu stavby 511 Pražského okruhu.

„Asistent radní Plamínkové na veřejném projednávání EIA k Pražskému okruhu jménem hlavního města vyhrožoval, že hlavní město nedá souhlas s EIA jako celkem. Tím by celá stavba byla zablokována na další roky. A je to v naprostém rozporu s usnesením rady a proti zájmům Prahy. To jsme považovali za takové selhání, že jsme chtěli navrhnout odvolání radní Plamínkové (STAN). Koalice ale zbaběle na zasedání zastupitelstva nepřišla, to je výsměch do očí všem Pražanům,“ říká předseda pražské ODS Filip Humplík.

„Svou neschopností nebo naopak schopností všeho dělá radní Plamínková svému STAN-u jen ostudu. Jestli se jejich celostátní lídr pan Farský ve volební kampani pohoršuje nad tím, jak stavby dlouho trvají a jak stát nemá lidem překážet, tak buď neví  co dělá jeho kolegyně paní Plamínková nebo jsou to jen pokrytecké řeči. Mimo to, že jsme chtěli navrhnout odvolání radní Plamínkové, chtěli jsme opět navrhnout koalici podporu k urychlení dostavby tolik důležité dopravní stavby jako je Pražský okruh. Ale zástupci koalice politických trafik, kde každý z nich má měsíčně prebendy ve výši 80.000 – 100.000 korun, se neuráčili ani přijít. Věřím, že takováto očividná arogance moci den před volbami nezůstane u voličů nepotrestána,“ uzavírá předsedkyně klubu zastupitelů Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…