Okamura (SPD): Fialova vláda prosazuje názorovou diktaturu

11.04.2022 17:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání o vojenské základně USA v Česku

Okamura (SPD): Fialova vláda prosazuje názorovou diktaturu
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

Sluníčkářská úderka se snaží bez argumentů onálepkovat odpůrce americké vojenské základny v Česku jako kolaboranty. Není to ale přesně naopak?

USA o vojenskou základnu v Česku vůbec nepožádaly. Takže je to čistě iniciativa vlády Petra Fialy, aby u nás byli cizí vojska. Americkou vojenskou základnu s americkými vojáky v ČR navrhuje Fialova vláda a hned po Velikonocích o tom bude v USA iniciativě jednat ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

Hnutí SPD nesouhlasí s přítomností jakýkoliv cizích vojsk na území ČR. Prosazujeme modernizaci naší české armády a změnu strategie naší armády na obranu našeho území a našich občanů místo dosavadního expedičního sboru pro zahraniční mise.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Návrh Fialovy vlády na vybudování americké vojenské základny s americkými vojáky v České republice podporuje i hnutí ANO - v Partii v TV Prima to dnes řekl místopředseda hnutí ANO, poslanec a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

Hnutí SPD je tedy JEDINOU stranou v Parlamentu, která je proti americké vojenské základně v ČR. Podle názoru SPD by měla vláda vyhlásit v otázce americké vojenské základny referendum, aby demokraticky rozhodli naši občané. Fialova vláda ale referendum nechce a prosazuje názorovou diktaturu. Proti zákonu SPD o referendu se ve Sněmovně postavilo i hnutí ANO. Podpořte prosím hlasitě SPD!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice