Paroubek: Rusnok nic nepochopil

11.04.2017 11:12

…a nic nezapomněl. Celý rozhovor J. Rusnoka v Hospodářských novinách (HN) je veden v duchu jisté bohorovnosti a naprosté spokojenosti, pokud jde o měnovou politiku ČNB. ČNB si vůbec nepřipouští retardační vliv měnových opatření ČNB na český průmysl, a to tím, že 3,5 roku uměle udržovala levnou korunu.

Paroubek: Rusnok nic nepochopil
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Dnes Rusnok otevřeně říká: „Pusťte do Česka cizince.“ Takto v zájmu velkého byznysu je koneckonců nazván i titulek jeho rozhovoru v dnešních HN. Podle Rusnoka by bylo dobré do země pustit 100 tisíc Ukrajinců, a to přes obtížné remcání odborářů a jiných kverulantů.

J. Rusnok a další lidé ve vedení ČNB zřejmě vůbec nepochopili to, co způsobila jejich měnová politika v posledních 3,5 letech a jaký vliv měla na české národní hospodářství. To, že v první řadě znamenala omezení vlivu technologické revoluce a robotizace (levná koruna zdražila o 12-15 % dovozy nejmodernějších zahraničních strojů a technologií) v českých průmyslových firmách. Pokud by došlo k prosazení technologické revoluce a robotizace v českém průmyslu, znamenalo by to rychlý růst produktivity práce a uvolnění značných počtů pracovních sil. To by v podstatě nasytilo poptávku českého průmyslu po dalších pracovních silách. Tento jednoduše pochopitelný závěr však vedení ČNB není vůbec schopno posoudit a akceptovat.

J. Rusnok na svůj úkol v čele ČNB nestačí ani svými zkušenostmi, ani svým rozhledem…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.