Piráti: Pirátský politický institut Pí má ředitele

11.04.2022 21:09 | Tisková zpráva

Piráti na dnešní tiskové konferenci, konané v Pirátském centru v Praze na Moráni, představili svůj politický institut Pí a jeho nového ředitele Petra Zámečníka, který vyhrál otevřené výběrové řízení.

Piráti: Pirátský politický institut Pí má ředitele
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Institut Pí Piráti zaregistrovali minulý rok na podzim u Ministerstva vnitra. Jedná se o think-tank postavený na pirátských hodnotách, jehož cílem je přispívat k vytváření liberální společnosti, občanské otevřenosti, zodpovědnosti a být zdrojem nezávislého výzkumu legislativních a vládních politik.

Institut Pí má rozvíjet liberální ideologická východiska a soustředit se na dlouhodobý výhled pirátských politik i témat. Hlavními nástroji ústavu bude výzkumná, publikační, vzdělávací a kulturní činnost. Vizí institutu je také podporovat informovanou diskusi a poskytovat praktická doporučení, která přispívají nejen k dobré správě věcí veřejných a lidských práv v ČR.

„Obecně je posláním Pí být zdrojem nezávislého výzkumu legislativních a sociálních politik, který bude základem pro rozhodování jednotlivých politiků a státní správy. Budeme podporovat férovou liberální společnost, osvětu k účasti na politice a informovanou diskusi. Tímto pak hodláme přispívat k dobré správě věcí veřejných a dodržování stavu lidských práv v ČR,” shrnul ředitel Petr Zámečník poslání institutu.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84651 lidí

V konkrétní rovině bude primárním předmětem aktivit Pí výzkumná a publikační činnost ve spolupráci s akademickou obcí, ale i akce se vzdělávacím a kulturním přesahem. „Nejbližším úkolem Pí a ředitele teď bude navázat vztahy s akademickou obcí a odbornou veřejností, aby se mohly začít vytvářet výstupy na úrovni. Nemenší součástí naší práce ale bude i zapojení dobrovolníků a podpora občanské participace, jelikož na ní chceme práci Pí stavět,” dodala europoslankyně a předsedkyně správní rady institutu, Markéta Gregorová.

Spolu s představením ředitele byl spuštěn i oficiální web Pí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

22:01 Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zajištění dostatku finančních prostředků pro chod…