Senátor Valenta: Bylo na čase, aby šéf Finanční správy opustil své křeslo

04.11.2018 10:14

Bylo na čase, aby šéf Finanční správy opustil své křeslo, a upřímně se divím, že to neudělal už dávno. Vždyť škody, které byly za jeho éry napáchány, jsou v astronomických výškách a v mnoha případech nevratné.

Senátor Valenta: Bylo na čase, aby šéf Finanční správy opustil své křeslo
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Když pominu navyšování byrokratické zátěže pro živnostníky, Janečkovo jméno bude navždy spojeno především s nadužíváním (přesněji zneužíváním) tzv. zajišťovacích příkazů, kterými Finanční správa zlikvidovala mnoho poctivých tuzemských firem.

Jen za doby Janečka bylo vydáno cca 1500 zajišťovacích příkazů, díky kterým mohla správa blokovat majetek de facto kterékoliv firmy jen na základě jakéhosi podezření z nezaplacení daně.

Finanční správa mohla zlikvidovat, koho chtěla. Pro řadu podnikatelů to samozřejmě znamenalo definitivní konec a ztrátu práce pro mnoho zaměstnanců.

Pevně věřím, že s odchodem Janečka skončí i směšné buzerace novomanželů, kteří museli ve velkém hlásit detaily o svých svatebních hostinách…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace