Sukalovský (STAN): Rozpočet podpoříme

24.12.2019 13:43

Starostové pro jižní Moravu podpoří rozpočet Jihomoravského kraje pro rok 2020. Podařilo se jim prosadit navýšení programu rozvoje venkova na rekordních 58 milionů korun v příštím roce.

Sukalovský (STAN): Rozpočet podpoříme
Foto: Jiří Zach
Popisek: starosta Kuřimi Drago Sukalovský

"Rozpočet podpoříme. Jsme rádi za navýšení programu rozvoje venkova o tři miliony korun, s čímž jsme do jednání šli. Zároveň Jihomoravský kraj obecně bojuje s podfinancováním sociálních služeb a zdravotnictví. Řešením by mohla být změna rozpočtového určení daní pro kraje, abychom mohli zvládat úkoly, které nám stát svěřuje, ale už na ně neposílá peníze," řekl k rozpočtu předseda klubu zastupitelů Starostů pro jižní Moravu Mgr. Ing. Drago Sukalovský.

Starostové rovněž podpoří výstavbu sanatoria v Pasohlávkách, které bude sloužit občanům jižní Moravy a nabídne rehabilitační péči bezprostředně po operaci až 180 pacientům, o které se bude starat 140 zaměstnanců. Nejbližší podobný léčebný ústav je v tuto chvíli v Jevíčku na Pardubicku.

„Sanatorium pomůže lidem s pohybovým ústrojím a nebudou muset zajíždět do jiných krajů. Zařízení tohoto typu dosud v Jihomoravském kraji chybělo,“ uvedl předseda STAN v Jihomoravském kraji Radomír Pavlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): "Zakázané" osvobození 1945?

6:03 Klán (KSČM): "Zakázané" osvobození 1945?

S blížícím se výročím konce druhé světové války v Evropě se objevují spekulace o tom, kdo Českoslove…