Úsvit: Opoziční okénko Sněmovny věnujeme referendu proti kvótám a referendu za vystoupení z EU

03.05.2016 14:02

Již mnoho měsíců ve Sněmovně leží neprojednaný návrh zákona o referendu, kde by občané mohli rozhodnout o odmítnutí kvót a vystoupení z EU.

Úsvit: Opoziční okénko Sněmovny věnujeme referendu proti kvótám a referendu za vystoupení z EU
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Dle dnešního BBC ve středu Evropská komise podpoří souhlas Evropské unie s bezvízovým stykem s Tureckem. To i za situace, kdy Turecko nesplňuje potřebné podmínky vyplývající z dohody mezi Bruselem a Ankarou. Komise zároveň navrhne zavedení povinných kvót na přijímání uprchlíků. Obě je pro Úsvit nepřijatelné. Proto považujeme nyní za nanejvýš aktuální následovat příkladu Maďarska a Velké Británie a obě tyto referenda vypsat,“ řekl na tiskové konferenci Úsvitu válečný veterán a předseda Úsvitu Mirek Lidinský.

Úsvit bude požadovat projednání referend v takzvaném opozičním okénku, kde vládní koalice umožňuje opozici projednání návrhů zákonů. Vláda teprve minulý týden naplnila usnesení Sněmovny, které ji zavázalo předložit stanovisko k petici požadující referendum o kvótách. Učinila tak teprve poté, co Úsvit podal na premiéra trestní oznámení za ohrožení bezpečnosti ČR kvůli bezvízovému styku s Tureckem. „Vyjádření vlády k petici za referendum ke kvótám je plné jen prázdných frází, které mají maskovat Sobotkův strach z Bruselských elit. Naše vláda je jediná z V4 která neumí říci jasné ne Bruselskému diktátu. Premiérovo ujišťování, že další kvóty odmítne, nelze brát vážně, protože na podzim též kvóty odmítl a nyní je obhajuje,“ řekl k věci předseda poslaneckého klubu Marek Černoch. Místopředseda klubu Martin Lank nakonec zdůraznil, že nejde o to zničit, to co je na Evropské unii dobré, ale s Velkou Británii, Maďarskem, Slovenskem a dalšími zeměmi, které mají euro-realistické vlády zastavit sebevražední proimigrační politiku bruselských elit a kancléřky Merkelové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…