Vaněk (OMMO): Za řešení stávající situace v Mostě považujeme nové volby

21.09.2015 14:10

Situace v Mostě? Za řešení považuji nové volby. Jsme připraveni podpořit a účastnit se nových voleb v Mostě.

Vaněk (OMMO): Za řešení stávající situace v Mostě považujeme nové volby
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

OMMO mělo jednání svého nejvyššího orgánu. Jaké má podle Vás hnutí vyhlídky na další působení? A jak vidíte svou účast ve volbách v příštím roce?

Nepředpokládám, že by se v působení, organizačních záměrech a názorech OMMO v nejbližší době něco výrazně změnilo. Kromě osobního úsilí každého člena a našich sympatizantů jsou pro naši činnost důležité také finance. A protože se nechceme vázat a zavazovat se tzv. vlastníkům politických stran a hnutí, které u nás vznikají, účelově se štěpí a zanikají, jsou naše aktivity v jistém smyslu limitovány. Samozřejmě budeme posuzovat také účast v příštím volebním roce (čekají nás volby do krajů a části senátních obvodů), a při dalším postupu vyjdeme z debaty se členy a sympatizanty.

V této souvislosti bych proto rád připomenul dobré výsledky práce našich kolegů v zastupitelstvu v koalici SZ – OMMO v Třeboni, zastupitelů za OMMO v Bakově n. Jizerou. Na Mostecku a okolí se nám daří zatím „jen“ v Lomu a v Louce, kde bychom své pozice jistě i nadále rádi udrželi.

I přes složitosti – protože nemáme zastoupení na úrovni Zastupitelstva v Mostě – není ničím neznámým, že jsme se jako jedný politický subjekt velmi detailně, a jistě nikoliv bez účinku, zajímali o kauzu „prodeje“ KD Repre v tomto městě.

Podle našeho názoru šlo na úrovni města, jakým je Most, o jeden z největších případů tunelování veřejného majetku, i když bohužel díky ne příliš „odhodlané“ práci Policie ČR a místního státního zastupitelství se na trestně právní úrovni neodehrálo vůbec nic. A převládlo spíše známé: „já Tobě a Ty mně“.

Ale i zde možná spíše za „vším hledejme, ne ženu, ale peníze“…!

Dalším, a možná lidsky závažnějším, je případ osobní, profesní a politické šikany zástupců opozice ve městě Lom, kterou dlouhodobě opanovávají zástupci Severočechů.cz. Jejich místní vládnoucí garnitura dovedla politické spory s opozicí až tak daleko, že se svého politického odpůrce snažila zlikvidovat způsobem, o němž by se dalo říci, že režim před listopadem 1989 dal některým protagonistům jen dobrý základ, jak takové praktiky postupně dovést k dokonalosti – mám na mysli, zastrašování, osobní útoky a urážky na veřejnosti, pomluvy, dokonce fyzické napadení. Nakonec vyhazov z práce. I v tomto případě jsme se snažili pomoci takto postihovaným lidem.

Soudně jsme přitom pomohli zabránit pokračování této zvůle, a to bohužel opět navzdory „práci“ místní Policie ČR a státního zastupitelství.

Dění v Mostě nabralo razantní kurs, jak píše místní tisk? Co na to říkáte a jak byste viděl další vývoj? Není nutná již konečně politická změna na úrovni tohoto města?

S ohledem na poslední dění v Mostě - Aféra v Mostě: Známí politici se snažili uplatit zastupitele vládnoucího hnutí musím konstatovat, že naše vyjadřování, komentáře, kritické přístupy k němu dlouhodobě jen potvrzují svou správnost a oprávněnost.

V prvé řadě chci věřit, že i na základě tohoto sdělení do veřejného prostoru, jak ho zprostředkovávají také média, bude konat Policie ČR.

Situace v Mostě? Za řešení považuji nové volby. Jsme připraveni podpořit jejich iniciování a účastnit se nových voleb v Mostě. Považujeme totiž za žádoucí, aby město získalo jinou pověst, než jako „bašta korupce a všehoschopných korupčně jednajících politiků“, v nichž – pro mě nijak neočekávaně - začali velmi dobře vynikat „někteří zástupci volení lidem z KSČM“ rukou společnou s ostatními, co v Mostě vládli, vládnou a chtěli by jistě dál.

Za „čisté řešení“ bychom v této souvislosti proto považovali konání nových voleb v Mostě. Tedy jakési rozdání karet, které se ale bude dít podle pravidel a určitých zásad, za nimiž se nebudou opět schovávat ti, co celou situaci v Mostě dlouhodobě způsobili.

Rozhodnout by v takových volbách měli především občané. My jsme připraveni se jich zúčastnit a nabídnout seriózní volební program a lidi, co taková pravidla budou schopni a ochotni dodržovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.