Váleční veteráni fackují Kalouska. Za jeho slova o "nacistce" Bobošíkové

25.08.2013 7:31

Poslední výpad exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který prý prostřednictvím Jany Bobošíkové přirovnal některé členy Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) sdružujícího válečné veterány a potomky českých obětí v německých a rakouských koncentrácích téměř k "náckům", tyto vlastence doslova rozpálil do běla.

Váleční veteráni fackují Kalouska. Za jeho slova o "nacistce" Bobošíkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek veterány rozběsnil už vícekrát; zatím jeho poslední urážka směřovala při jeho projevu v České televizi proti člence ČSBS a šéfové strany Suverenita- Blok Jany Bobošíkové. „Suverenita je tak výlučně antievropská a téměř náckovská, že my si nemůžeme konkurovat na politickém kolbišti,“ uvedl Kalousek pro Českou televizi.

Bobošíková a její strana zareagovaly tiskovou zprávou, ve které uvedla, že pokud tento výrok myslel Kalousek vážně, pak je na místě obava, zda se u něj nerozvinula nějaká forma šílenství. „Nacistický ministr propagandy Joseph Goebels se řídil heslem, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Řídí se snad pan Miroslav Kalousek stejným heslem, když neustále řadí Suverenitu - Blok Jany Bobošíkové k antievropským stranám? Pokud pan Kalousek řadí Suverenitu téměř mezi náckovské strany, prokazuje tím pouze to, že vůbec netuší, co nacismus byl. Tuto orientaci by měl hledat spíše u některých lidí ve své straně,“ uvádí s odkazem na šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga a jeho manželku, dceru významného a vysoce postaveného nacisty za Hitlerovy éry, prohlášení Suverenity. Bobošíková, která stranu vede, je přitom členkou právě veteránského ČSBS.

Kalousek by si prý měl zopakovat studia

A politický turista Kalousek to schytal i od dalších významných členů této respektované organizace, včetně jejího nejvyššího vedení. „Pan Kalousek by si měl zopakovat studium historie. Nebo zajít k psychoterapeutovi. Plést si nacismus s demokratickou stranou je na pováženou i u soukromníka, natož u politického předáka a exministra,“ říká na adresu politického matadora předseda významné okresní organizace ČSBS Jiří Jaroš.

„Na druhé straně by to u Kalouska překvapovat nemělo. Je to stabilní součást jeho geobbelsovského repertoáru, jež působí na posluchače spíše směšně jako monotónně obehraná, navíc prasklá gramofonová deska,“ pokrčuje pro ParlamentníListy.cz Jaroš. „Fackami bych věc neřešil, spíš ten ústav. Nějaká ta léčba, včetně protialkoholních opatření by se hodila. I když na druhé straně by to bylo vyhazování státních peněz. Snad by si pan inženýr měl tu léčbu platit vzhledem ke svým vysoce nadstandardním příjmům sám a nenechávat to na nás, obyčejných daňových poplatnících?“ dodal Jaroš.

Podle něj je také smutně úsměvné, když se takto obouvá do českých vlastenců někdo, kdo de facto jako medvědář medvěda kočíruje neúspěšného kandidáta na českého prezidenta Karla Schwarzenberga, známého sympatiemi pro vrácení majetku a omluvy tzv. sudetským Němcům i svými dalšími útoky proti základům českého státu.

S hlasy veteránů ve volbách Kalousek nemůže počítat

Vedení ČSBS zareagovalo na Kalouskovo přirovnání svých členů k německým nacistům jen stručně. „Domníváme se, že už jde o předvolební boj dvou politických stran, do kterého bychom se neměli a ani nechceme plést. Pokud jde o osobu Jany Bobošíkové, tak ta je naší členkou, kterou známe jako vlastenku, ctící naše stanovy. Ve svazu nikdy neprojevila nacistické nebo tomu podobné smýšlení. Kdyby se tak stalo, okamžitě bychom ji vyloučili,“ vyjádřila se pro ParlamentníListy.cz mluvčí ČSBS Jana Časnochová. Zdá se tedy více než jisté, že mezi tisícovkami válečných veteránů a potomků českých obětí německé genocidy Kalouskova a Schwarzenbergova politická strana TOP 09 mnoho voličů nenajde.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…