Babiš bavil zaplněný sál: Kalousek chlastal do půlnoci, z Okamury si každý dělá prdel...

25.09.2014 8:19

REPORTÁŽ V libereckém Koloseu se ve středu odpoledne objevil jeden z nejmocnějších mužů naší politiky, který ale tvrdí, že politik není, Andrej Babiš. V talk show s Martinem Krausem se několikrát otřel o svého soka Kalouska, ale nešetřil ani „kluky“ z ČSSD. Největší aplaus však vzbudil, když se chopil bicích. Od hostitelské společnosti sídlící v Koloseu dostal ručně vyrobenou sošku anděla.

Babiš bavil zaplněný sál: Kalousek chlastal do půlnoci, z Okamury si každý dělá prdel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se směje

Velký sál Kolosea se zcela zaplnil lidmi, čekajícími na hlavní tahák večera. Podle jejich počtu se zdá, že hvězda Andreje Babiše stále svítí velmi silně. „Vítám druhého nejbohatšího člověka v České republice Andreje Babiše,“ zvolal na úvod moderátor večera Martin Kraus. „Tomu nevěřte, to jsou pomluvy,“ kontroval předseda hnutí ANO. „Kalousek ostatně tvrdí, že mám tolik úvěrů, že jsem skoro na bankrot,“ rozesmál poprvé plný sál.

Kalousek do půlnoci chlastal, a tak do sněmovny přišel až v půl jedenácté

Anketa

Byla léta 1990-2014 pro naši zemi úspěšná?

12%
88%
hlasovalo: 66563 lidí
Podruhé to bylo opět v souvislosti s exministrem financí a místopředsedou topky. Moderátor Kraus Babišovi říkal, že mu přijde takový lidský. „No, jsem prostě normální. Na rozdíl od sněmovny, kde jsem dneska byl. Kalousek tam naštěstí přišel až v půl jedenácté, protože včera do půlnoci chlastal,“ pobavil přítomné ministr financí, navážeje se do svého předchůdce. „Sněmovna byla totiž do půlnoci, a to už měl svoji dávku, a tak vstával pozdě. Proto bylo málo obstrukcí,“ dovysvětlil.

A pak vyjmenoval svůj dnešní program. „Šel jsem spát v jednu, vstával v půl páté. Od sedmi do osmi jsem na Andělu rozdal 1500 koblih,“ objasnil. Kraus vtipně vytáhl koblihy jako dárek pro Babiše. „Dejte si, u pana Krause jste jedl kuře,“ připomněl Kraus televizní show svého slavného jmenovce. Babiš se ale vzpouzel. „Kuře je dietní, a já jsem přibral deset kilo.“ Nakonec si alespoň jednou kousnul, aby se neřeklo.

Poté se moderátor ptal na Babišovu přítelkyni. „Jsem s ní přes dvacet let a máme dvě děti,“ vysvětloval. „A jak se žije s o dvacet let mladší ženou?“ ptal se zvídavý Kraus. „No, ono už je jí čtyřicet, není to už úplná mladice. Abych nevypadal jako nějaký pedofil. Ona vypadá strašně mladě, což je průšvih,“ opět rozesmál sál předseda ANO.

Kluci z ČSSD vždycky něco dodrbou a pak to chtějí zachraňovat

Poté vysvětloval svůj smysl pro zodpovědnost a s ním související stres. „Hlavní stres je, že nemůžeme posouvat věci tak, jak bychom chtěli. Máme koaličního partnera. Pan premiér bude dnes řešit zase ČSA. Zapomněl, že Luftjarda to tam zdrbal. ČSSD a ODS zničily ČSA, jednu z nejstarších leteckých společností na světě. Kluci z ČSSD vždycky něco dodrbou a teď se tváří, že to budou zachraňovat,“ zhodnotil Babiš. Luftjardou patrně myslel exministra obrany a poté ředitele Českých aerolinií Jaroslava Tvrdíka.

„Vy se do nich dneska pouštíte,“ okomentoval Babišovy výroky Kraus. „My jsme vznikli jako hnutí proti tradičním politickým stranám a ČSSD tam byla od začátku. Nepočítali jsme, že půjdeme do vlády,“ vysvětlil předseda hnutí ANO – neboli Akce nespokojených občanů. Ale teď je rád, že není v opozici, což zdokumentoval svým svérázným způsobem, po němž opět následovala salva smíchu. „Protože když vidím Okamuru, ten dneska žvanil nejvíc a každý si z něho dělá prdel.“ V opozici by tedy Babiš patrně trpěl. „Protože žvanit neumím. Teď jsem ministr a mohu řídit ten rezort, dávám do pořádku Finanční i Celní správu. Březina – lihová mafie nás okradla o 6,7 miliardy, Ekol invest karuselové obchody o 4,5 miliardy. Od roku 2009 do roku 2013, když byl Kalousek ministrem financí, jsme přišli na podvodech o 70 miliard,“ sdělil.

Sex ve městě sleduji se ženou, ale většinou u toho usnu

V závěru talk show si udělal moderátor Kraus se svým hostem dnes populární selfie fotku. Při té příležitosti dal Babiš k dobru historku, jak vyhrál flašku, když se vsadil s fitness trenérem, že se vyfotí společně s francouzským prezidentem Hollandem. „Oni ho teď moc nemají ve Francii rádi, protože jeho partnerka o něm napsala knihu, a má popularitu 13 procent. Když jsem ale na něj promluvil plynně francouzsky, tak mi řekl, že jsem skoro Francouz, že udělá, co já budu chtít,“ vysvětlil.

Martin Kraus pak otevřel téma Laury Janáčkové, která za ANO kandiduje v Praze a pozornost vzbudila výstředními billboardy, kdy se polonahá nechala vyfotit ve stylu televizního seriálu Sex ve městě. „Lauru Janáčkovou jsem pozval do své charitativní show, tak to byste mohli přijet spolu,“ ptal se Kraus. „No, klidně, pokud nebude v negližé,“ opět pobavil Babiš. „Je to vynikající sexuoložka,“ sděloval Kraus. Babiš mu skočil do řeči. „To nevím. Vy s ní máte nějaké zkušenosti?“ ptal se poťouchle. „Čtu to o ní,“ konstatoval Kraus a ptal se Babiše, jestli četl její nejnovější knihu Muži chtějí milenky a zda využívá její rady. „Ne. My jsme se bavili o její kampani. Náš šéf marketingu z toho byl na mrtvici a chtěl to zamítnout. Přemýšlel jsem o tom, jaká bude reakce mezi lidmi. Má proti sobě silného soupeře, šéfa záchranky Schwarze. Upoutala, zaujalo to, mluví se o tom. Seriál Sex ve městě ženy sledují, včetně mé ženy. Dívám se ostatně i já, ale většinou ne až do konce, protože usnu,“ objasnil Babiš.

Poté přišel pro mnohé zlatý hřeb večera, kdy Andrej Babiš usedl za bicí (v předprogramu hrála kapela) a několikrát si za aplausu publika zabubnoval. Pak ještě několik minut podepisovat zájemcům knihu O Babišovi bez Babiše, kterou dostal ke svým kulatým narozeninám. Před odchodem dostal ministr financí ještě i dárek od ředitelky obecně prospěšné společnosti Universium Simony Svobodové, která mu věnovala ručně vyrobenou sošku anděla.


Foto: Oldřich Szaban

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…